Bevestiging uit Amsterdam: Van 't Schip maakt seizoen af bij Ajax

Reacties

John van 't Schip is de nieuwe hoofdtrainer van Ajax. Dat heeft de club uit Amsterdam bevestigd. Van 't Schip is tot het einde van het seizoen hoofdtrainer en treedt daarna toe tot het technisch hart. Hij tekent tot 2025.

Bevestiging uit Amsterdam: Van 't Schip maakt seizoen af bij Ajax

Van 't Schip werd al langer genoemd bij Ajax, omdat hij aanvankelijk plaats zou nemen in het technisch hart. Na het ontslag van Maurice Steijn bleek dat de 59-jarige in Canada geboren Van 't Schip de topkandidaat om hem tijdelijk te vervangen. Dat wil zeggen: tot de rest van het seizoen. Van 't Schip neemt Michael Valkanis mee als zijn assistent-trainer. Hedwiges Maduro keert terug in zijn rol als assistent-trainer, over Saïd Bakkati vermeldt de club niets.

'John is een ras-Ajacied die veel ervaring heeft opgedaan in binnen- en buitenland, zowel op het veld als daarbuiten', aldus algemeen directeur Jan van Halst via de clubkanalen. 'Wat ons betreft is hij voor nu de aangewezen persoon om aan de prestaties een positieve draai te geven. Allereerst als hoofdcoach bij het eerste elftal. Voor de langere termijn zal een andere technische rol voor hem in het verschiet liggen. John heeft eerder goed samengewerkt met Michael Valkanis als assistent-trainer en wij denken dat Michael een welkome toevoeging is aan onze technische staf.'

'Ik ben blij dat het rond is en ik heb veel zin om te gaan beginnen bij de club waar het voor mij ook ooit is begonnen', zegt Van 't Schip. 'Uit de gesprekken die ik met alle betrokkenen hierover heb gevoerd heb ik een erg goed gevoel overgehouden. Ajax moet snel de sportieve weg omhoog pakken en daar werk ik graag aan mee.'

Ajax heeft bergen werk te verzetten, omdat de club achttiende staat in de Eredivisie. De Amsterdammers verloren zondag met 5-2 van PSV, wat alweer de vijfde nederlaag op rij betekende. Van de eerste acht Eredivisie-wedstrijden werd er slechts één gewonnen.

Van 't Schip werkte als jeugdtrainer bij Ajax en werd onder Marco van Basten aangesteld als assistent-trainer, de rol die hij ook bij de KNVB vervulde. Van 't Schip werkte daarna in Australië, Mexico, bij PEC Zwolle en de Griekse nationale ploeg.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.