Beukema en Zirkzee behalen knap resultaat bij Juventus

Bologna heeft zijn eerste punt van het seizoen in de Serie A binnen, en dat is een knap resultaat ook. De ploeg van Thiago Motta, met Sam Beukema en Joshua Zirkzee in de basis, haalde een verdienstelijk gelijkspel op bezoek bij Juventus. Voor Jesper Karlsson, die inviel, was het zijn debuut.

Juventus
Juventus
1 - 1
Bologna
Bologna

Bologna maakte het de thuisploeg in het Noord-Italiaanse onderonsje moeilijk. Juventus begon uiteraard als favoriet, maar had het lastig om echt kansen te creëren. Een moeilijke wedstrijd werd nog een stuk moeilijker halverwege de eerste helft. Knap werk van Zirkzee die met twee zwart-witte cipiers in zijn nek toch kans zag Lewis Ferguson in te spelen. Het schot van de Schot vond de verre hoek: 0-1.

Bologna stond goed en haalde eigenlijk probleemloos de rust, wat leidde tot onvrede bij het thuispubliek. Waar Zirkzee belangrijk was bij het verkrijgen van de voorsprong, kon van Beukema hetzelfde gezegd worden als het gaat om het behouden van die kleine marge. De Deventenaar was belangrijk met bijvoorbeeld een perfect getimede sliding om Federico Chiesa een zeer kansrijke schotmogelijkheid te ontnemen.

Zeven minuten na rust werd de VAR de reddende engel: de gelijkmaker van Dusan Vlahovic werd na lang beraad afgekeurd omdat Adrien Rabiot vanuit buitenspelpositie het zicht van de Bologna-doelman zou hebben belemmerd. Pas tien minuten voor tijd werd het gelijk: Vlahovic kopte raak, nu hielp er geen VAR meer aan. Nog genoeg tijd voor een slotoffensief, maar dat kwam er eigenlijk niet. Of ja, misschien van Bologna. De Rossoblù kwamen er regelmatig gevaarlijk uit, maar moesten zich tevreden stellen met het eerste punt.

Dat is acceptabel gelet op het zware openingsprogramma: maandag verloor de ploeg thuis van AC Milan met een excellerende Tijjani Reijnders. De volgende tegenstander van Bologna, waar Sydney van Hooijdonk de hele wedstrijd op de bank zat, is Cagliari. Juve heeft zijn eerste averij opgelopen, La Vecchia Signora heeft een uitbeurt bij Empoli als volgende opgave.

Fiorentina
Fiorentina
2 - 2
Lecce
Lecce

Fiorentina heeft zondag dure punten gemorst thuis tegen Lecce. Na de vroege 2-0 voorsprong door goals van Nicolas Gonzalez en Alfred Duncan hoopte La Viola allicht op een rustige tweede helft met het oog op de cruciale Conference League-wedstrijd tegen Rapid Wien donderdag. Lecce profiteerde ervan dat de paarshemden met een schuin oog naar die return keken, waarin Fiorentina een 1-0 nederlaag moet wegpoetsen. Goals van Hamza Radia en Nikola Krstovic leverden de eindstand van 2-2 op.