Internazionale heeft zaterdagavond een volgende stap naar een al zeker lijkende Scudetto gezet. De ploeg van Simone Inzaghi boekte een knappe uitzege op Bologna, dat al sinds augustus niet meer in eigen huis verloren had.

Bologna
Bologna
0 - 1
Internazionale

Inter heeft een enorme voorsprong op de nummer twee van de ranglijst, Juventus, en bevestigde zaterdag dat het simpelweg de beste ploeg van Italië is. Bologna is dé verrassing van dit seizoen in de Serie A en is vooral in het eigen Stadio Renato Dall'Ara ijzersterk. De ploeg van Thiago Motta verloor in de eerste speelronde met 0-2 van AC Milan en bleef daarna in dertien thuiswedstrijden op rij ongeslagen, met elf overwinningen en twee remises.

Tegen koploper Inter, dat begon zonder Nederlanders in de basiself, kwam er een einde aan die fraaie reeks. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door centrale verdediger Yann Bisseck, die na een fantastische voorzet van een andere verdediger (Alessandro Bastoni) raak kopte.

Bologna zocht nog wel naar een antwoord, maar vond dat ondanks een enorm veldoverwicht niet. Dertien minuten voor tijd kwam Joshua Zirkzee nog wel dicht bij de gelijkmaker: na een goede individuele actie vond hij Yann Sommer op zijn pad. Kort hierna werd Zirkzee vervangen door Jens Odgaard; Sam Beukema deed van begin tot eind mee bij Bologna.

Bij Inter speelde Denzel Dumfries de tweede helft en viel Davy Klaassen tien minuten voor tijd in. Opvallend: in de eerste minuut na zijn entree kreeg de middenvelder al een gele kaart. Stefan de Vrij bleef de hele wedstrijd op de bank.

Met de knappe uitzege in Bologna presteerde Inter maar weer eens iets bijzonders in een seizoen dat met de week meer glans krijgt. Woensdag wacht voor de Italianen een clash met Atlético Madrid in de achtste finales van de Champions League. In de heenwedstrijd nam Inter al een 1-0 voorsprong.