Besiktas houdt hoop: 'We kunnen dit Ajax verslaan in Istanbul'

Reacties

De statistieken van Ajax – Besiktas liegen er niet om: 22 schoten tegenover 4 Turkse pogingen, 71 procent balbezit voor Ajax en de uitslag natuurlijk: 2-0. Bij Besiktas wordt toch hoopvol vooruitgekeken naar de returnwedstrijd in Istanbul.

Besiktas houdt hoop: 'We kunnen dit Ajax verslaan in Istanbul'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
2 - 0
Beşiktaş
Beşiktaş

Eind november staan de twee teams weer tegenover elkaar, tussendoor speelt Ajax een tweeluik tegen Borussia Dortmund en neemt Besiktas het tweemaal op tegen Sporting Portugal. In Turkije blijft er hoop op een goed resultaat tegen Ajax. 'Zoals bij elke tegenstander brak Ajax de defensieve balans van Besiktas', schrijft Fanatik. Maar het Turkse sportmagazine ziet ook kansen. 'Ondanks de aanwezigheid van Jurriën Timber zijn er soms defensieve tekortkomingen bij Ajax. Laten we het zien als Ajax tegen een volledig en fit Besiktas speelt in Instabul', blikt het medium vooruit.

Ook de in Nederland geboren Oguzhan Özyakup, vorig seizoen nog op huurbasis actief bij Feyenoord, behoudt zijn vertrouwen. De middenvelder viel na rust in tegen Ajax, maar kon het verschil niet maken. 'Ajax is een goed team, maar we hebben ons best gedaan. Hopelijk gaat het beter in de volgende wedstrijd. We hebben de kracht en kwaliteit om dit Ajax te verslaan in Istanbul. Misschien moeten we wennen aan het niveau en misschien hebben we zelf wat zwakke plekken in het elftal, maar in de tweede helft waren we beter', vindt Özyakup.

Ajax heeft vooralsnog een perfecte score tegen Besiktas, alle vijf de wedstrijden (in 1966, 1993 en 2021) gingen gewonnen. Nooit eerder wonnen de Amsterdammers vijf opeenvolgende duels van dezelfde tegenstander.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Berghuis draagt bij aan krachtige wens: 'Ajax moet het nu gewoon halen'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.