Beschamende statistieken Barcelona na nieuwe dreun

Reacties

Alsof de 2-0 nederlaag van zaterdagavond tegen Granada op zichzelf niet pijnlijk genoeg is, zet Barcelona met de dreun in Estadio Nuevo Los Cármenes ook enkele beschamende statistieken neer.

Beschamende statistieken Barcelona na nieuwe dreun

De Catalanen zijn met zeven punten uit vijf speelrondes bezig aan de slechtste seizoenstart sinds 1994/95, de een na laatste jaargang met Johan Cruijff aan het roer. Dat komt vooral door de beroerde cijfers in uitduels. Eerder deze jaargang wonnen de Catalanen in competitieverband ook al niet van Athletic de Bilbao (1-0) en Osasuna (2-2).

Inclusief vorig seizoen en gekeken naar alle competities zegevierde Barcelona zelfs niet in zijn laatste zeven uitwedstrijden. Het absolute dieptepunt in die serie is vanzelfsprekend de fatale 4-0 nederlaag tegen Liverpool in de halve finale van de Champions League. Een ander duel buiten Camp Nou leverde ook een domper op: de verloren finale in het Copa del Rey-toernooi tegen Valencia.

Pijnlijk voor trainer Ernesto Valverde is ook dat Barcelona voorlopig ex aequo (met Real Betis) de ploeg met de meeste tegengoals is in La Liga. Doelman Marc-André ter Stegen werd al negen keer geklopt. 'In uitwedstrijden doen we het niet goed', trapte Valverde na afloop in gesprek met Spaanse media een open deur in. 'We domineren wel, maar vertalen dit niet naar serieuze kansen. En we hebben de pech dat de tegenstander steeds bij de eerste kans trefzeker is. Ik voel me zeker verantwoordelijk voor wat er vandaag is gebeurd. Je kan een wedstrijd verliezen, maar alleen als je het wel verdiende om te winnen. Vandaag verdienden we een overwinning niet.'

Barcelona stuit dinsdag tijdens de midweekse speelronde in Camp Nou op Villarreal. Volgende week zaterdag wacht het uitduel met Getafe, waarna voor de interlandperiode nog krakers tegen Internazionale (Champions League) en Sevilla (La Liga) op de rol staan.

De uitreeks van Barcelona:

Za 4 mei 2019

Di 7 mei 2019

Zo 19 mei 2019

Vr 16 aug. 2019

Za 31 aug. 2019

Di 17 sep. 2019

Za 21 sep. 2019

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.