Hopeloos Barcelona faalt opnieuw buiten Camp Nou

Reacties

Barcelona heeft zaterdag opnieuw zwaar teleurgesteld in een uitwedstrijd. De ploeg van Ernesto Valverde ging verrassend onderuit bij Granada, dat nu brutaal aan de leiding gaat in La Liga. Aan de kant van Barcelona was Frenkie de Jong, die van begin tot eind meedeed, nagenoeg onzichtbaar.

Hopeloos Barcelona faalt opnieuw buiten Camp Nou
Granada
Granada
2 - 0
Barcelona
Barcelona

Voor Valverde begint de vorm van zijn ploeg in uitwedstrijden nu echt problematisch te worden. De landskampioen deed het goed in de thuiswedstrijden tegen Real Betis en Valencia (twee keer een 5-2 zege), maar buiten het Camp Nou stelde Barcelona teleur tegen Athletic Club (1-0 nederlaag), Osasuna (2-2) en afgelopen dinsdag in de Champions League tegen Borussia Dortmund. Laatstgenoemde wedstrijd eindigde in een doelpuntloos gelijkspel, wat voor Barcelona geen verkeerde uitslag is, maar Dortmund maakte in het Signal Iduna Park duidelijk het meeste aanspraak op meer. Ook bij Granada viel het erg tegen wat Barcelona liet zien.

De Jong had wederom een basisplaats bij Barcelona. De Nederlander maakte vorige week tegen Valencia zijn eerste doelpunt en speelde toen ook zijn beste wedstrijd tot dusver in Spaanse dienst. Vooral de samenwerking met Arthur en Ansu Fati verliep goed, maar dit duo begon net als Sergio Busquets tegen Granada op de bank. Het middenveld van Barcelona bestond uit De Jong, Sergi Roberto en Ivan Rakitic en voorin nam de herstelde Luis Suárez de plek van Fati over. Lionel Messi was nog altijd niet fit genoeg voor een basisplaats en begon op de bank.

Achterin ontbrak Jordi Alba, die met een hamstringblessure kampt. Zomeraankoop Júnior Firpo maakte daardoor zijn basisdebuut en de van Real Betis overgenomen linksback ging al in de eerste minuut in de fout. Firpo liet zich verrassen door Antonio Puertas, wiens voorzet via het been van Gerard Piqué over Marc-André ter Stegen heen ging. Vlak voor de doellijn kopte Ramon Azeez Granada bij zijn eerste basisplaats in dit seizoen op een razendsnelle voorsprong.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wat Barcelona in het restant van de eerste helft liet zien was ronduit dramatisch. De bezoekers kwamen tot geen enkele serieuze kans op de gelijkmaker en Valverde greep halverwege dan ook in. Messi en Fati kwamen in de ploeg voor Carles Pérez en Firpo en met de twee aanvallers binnen de lijnen moest de druk worden opgevoerd. Het eerste gevaarlijke moment van de tweede helft was echter voor het doel van Ter Stegen. Hij zag er onzeker uit bij een simpele vangbal en kreeg de bal onder druk van Roberto Soldado maar net op zijn doellijn onder controle.

Barcelona werd maar niet gevaarlijk en na twintig minuten in het tweede bedrijf kreeg Granada een penalty. Arturo Vidal, de derde en laatste invaller aan de kant van de bezoekers, maakte bij een voorzet vanaf de rechterkant hands. Dankzij de VAR mocht Álvaro Vadillo aanleggen vanaf elf meter en hij stuurde Ter Stegen de verkeerde hoek in: 2-0. Barcelona stond nu voor een wel heel lastige opgave en hoopte maar op een briljante ingeving van Messi. Die kwam er niet. De Argentijn kreeg de bal nauwelijks in zijn bezit en mist nog de echte vorm.

Fati deelde nog wel wat speldenprikjes uit. Granada-doelman Rui Silva werd echter geen moment serieus op de proef gesteld en zo kwam de verrassende overwinning van de Andalusiërs niet in gevaar. Granada heeft nu drie punten meer dan Barcelona en staat na vijf wedstrijden knap bovenaan in La Liga.  De volgende uitwedstrijd van Barcelona is volgende week tegen Getafe, maar dinsdag wacht eerst nog een thuisduel met Villarreal. Granada gaat dan naar Real Valladolid.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met zeven punten uit vijf wedstrijden beleeft Barcelona de slechtste seizoenstart sinds 1994/95. De druk op Valverde zal ongetwijfeld weer toenemen.

Atlético Madrid
Atlético Madrid
0 - 0
Celta de Vigo
Celta de Vigo

Eerder op de zaterdag verzuimde Atlético Madrid om te profiteren van het feit dat Sevilla en Real Madrid zondag tegenover elkaar staan. De ploeg van Diego Simeone had in de thuiswedstrijd tegen Celta de Vigo liefst twintig schoten op doel, maar slaagde er niet in om te scoren. Atlético blijft daardoor achter Sevilla (en nu ook Granada) staan in La Liga. Mocht Real er zondag in slagen om Sevilla te kloppen, dan stijgt de ploeg van Zinedine Zidane naar de eerste plaats op de ranglijst.

Overige uitslagen:


Za 21 sep. 2019

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
4
Sevilla
38
19
13
6
54-34
+20
70
5
Villarreal
38
18
6
14
63-49
+14
60
6
Real Sociedad
38
16
8
14
56-48
+8
56
7
Granada
38
16
8
14
52-45
+7
56
8
Getafe
38
14
12
12
43-37
+6
54
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.