Beschamende conclusie voor UEFA: duizenden EL-finalekaarten terug

Reacties

De UEFA wordt binnenkort met de neus op de feiten gedrukt als duizenden kaarten voor de finale van de Europa League in Bakoe terug worden gestuurd. Het is opnieuw een teken aan de wand dat de speelstad in Azerbeidzjan mogelijk een slechte keuze is geweest.

Beschamende conclusie voor UEFA: duizenden EL-finalekaarten terug

Toen bekend werd dat Bakoe de Europa League-finale mocht organiseren, was er al de nodige kritiek. De laatste weken werd die kritiek heftiger, ook omdat het een zeer moeilijke en kostbare aangelegenheid was voor fans van finalisten Arsenal en Chelsea om naar Azerbeidzjan af te reizen. Daarnaast bleek de UEFA een groot deel van de tickets voor zichzelf en sponsors te houden.

Bovenop de storm aan klachten kwam deze week ook het bericht dat Henrikh Mkhitaryan uit veiligheidsoverwegingen heeft besloten om niet af te reizen naar de finalestad. Mkhitaryan komt uit Armenië en de politieke verstandhouding met Azerbeidzjan is niet positief.

Nu blijkt dat de Europa League-finale helemaal niet zo populair is bij fans en sponsors. The Times zocht uit dat Arsenal en Chelsea ongeveer zesduizend tickets ongebruikt terugsturen naar de UEFA, omdat ze de toegangsbewijzen aan de straatstenen niet kwijtraken. Arsenal verkocht 3.500 kaarten, Chelsea een krappe 2.000.

Ook zijn er ook diverse sponsors die niemand blij kunnen maken met tickets voor de finale tussen de Engelse clubs. De lange reistijd blijkt een groot obstakel in het weggeven van de kaarten. Mogelijk wordt de finale van de Europa League dus afgewerkt in een halfleeg stadion. In het National Stadium van Bakoe passen bijna 70 duizend toeschouwers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.