Sarri vestigt blik op Europa League en hekelt Bakoe als speelstad

Reacties

Maurizio Sarri is al 29 jaar actief als trainer, maar zijn prijzenkast is nog leeg. De Italiaanse manager van Chelsea krijgt komende woensdag de kans om eremetaal te pakken, wanneer zijn team oog in oog staat met Arsenal in de Europa League-finale.

Sarri vestigt blik op Europa League en hekelt Bakoe als speelstad

Sarri laat er geen misverstand over bestaan dat hij de eindstrijd tegen Arsenal maar wat graag wil winnen. 'Het is niet zo dat we deze finale wilden spelen om ons te verzekeren van Champions League-voetbal, zeker niet', verzekert de manager woensdag.

'We wilden de Champions League bereiken via de competitie, en daarnaast wilden we een prijs winnen. Dat is de reden dat we deze finale belangrijk vinden', aldus Sarri. Dat de eindstrijd wordt gespeeld in Bakoe in Azerbeidzjan vindt hij een nadeel, bekent hij.

Maurizio Sarri had liever gezien dat de Europa League-finale ergens anders werd gespeeld.
Maurizio Sarri had liever gezien dat de Europa League-finale ergens anders werd gespeeld.

'Het is een lastige plek voor onze supporters. Dat had beter gekund. Ik had liever een stadion gezien waar plaats zou zijn voor 30.000 Chelsea-fans en 30.000 Arsenal-fans. Dit soort wedstrijden, daar doe je het voor. Het is beter voor alle partijen als er meer fans bij kunnen zijn', aldus Sarri.

Niet bezig met toekomst
Of hij bezig is aan zijn laatste dagen als manager van Chelsea laat Sarri woensdag in het midden. Er gaan geruchten dat Roman Abramovich hem wil vervangen, maar daar kan de zittende coach op dit moment weinig mee.

'Ik kijk nog niet verder dan volgende week. Zoals ik al eerder heb aangegeven, blijf ik met plezier in de Premier League werken. Of dat bij Chelsea is? Chelsea is één van de belangrijkste clubs in deze competitie, dus daar ben ik heel erg blij mee.'

'We moeten de situatie intern nog met elkaar bespreken. Maar dat is heel normaal, toch? Bij iedere club ga je na afloop van het seizoen met elkaar zitten om het afgelopen seizoen te bespreken. Zo werkt het overal', aldus Sarri.

Geschikter voor Serie A
Een journalist wilde van de zestigjarige manager weten of hij zich misschien niet prettiger voelt in de Serie A, waar zijn voetbal en tactische spel beter tot zijn recht komt. Sarri weet niet of dat werkelijk zo is, geeft hij aan.

'Waarom zeggen mensen dat? Ja, de afgelopen twee jaar heeft Manchester City alles gewonnen, en de manier waarop City speelt is niet hetzelfde als mijn voetbal, maar het is wel vergelijkbaar. Ik denk dat we mijn voetbal hier ook prima kunnen spelen.'

Sarri weet dat Arsenal er ook op gebrand zal zijn een trofee te pakken. Hij onderschat The Gunners ook geenszins, waarschuwt hij drie dagen voor de ontmoeting in Bakoe. 'Een wedstrijd tegen Arsenal is normaalgesproken een hele open wedstrijd. Ze hebben met Alexandre Lacazette en Pierre-Emerick Aubameyang twee zeer gevaarlijke spitsen. '

De medische staf van Chelsea probeert N'Golo Kanté nog tijdig fit te krijgen voor de finale.
De medische staf van Chelsea probeert N'Golo Kanté nog tijdig fit te krijgen voor de finale.

'Sowieso is Arsenal aanvallend heel sterk. Ze zijn agressief, kunnen goed druk zetten en het is niet gemakkelijk om tegen ze te spelen. In zo'n duel zou Ruben Loftus-Cheek bij ons een belangrijke rol hebben gespeeld. Maar hem zijn we helaas nog een tijd kwijt. Hoe lang dat is? Ik denk dat hij over vier tot zes maanden weer aan trainen kan gaan denken.'

Tegenover de zekere absentie van Loftus-Cheek staat mogelijk de terugkeer van N'Golo Kanté. Hij is herstellende van een blessure. 'We zijn druk bezig hem op te lappen en hij heeft gisteren een deel van de groepstraining meegedaan', aldus Sarri.

'We zijn optimistisch voor woensdag, ik denk dat hij mee kan doen in de finale. Of dat ook voor Antonio Rüdiger geldt? Nee, geen schijn van kans. En Callum Hudson-Odoi ook niet. De enige die we er nu nog bij kunnen krijgen is Kanté.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.