Trieste conclusie Arsenal: Mkhitaryan mist EL-finale door politieke spanningen

Reacties

Tot groot ongenoegen van Arsenal moet Henrikh Mkhitaryan de Europa League-finale van 29 mei aan zich voorbij laten gaan. De UEFA kan de gewenste garanties niet geven.

Trieste conclusie Arsenal: Mkhitaryan mist EL-finale door politieke spanningen

Vanwege de politieke spanningen tussen Azerbeidzjan en Armenië stonden al grote vraagtekens achter de inzetbaarheid van Mkhitaryan voor de finale in Bakoe, waar met Chelsea wordt gestreden om de winst van de Europa League.

Arsenal en de Armeense aanvallende middenvelder wilden van de UEFA veiligheidsgaranties. Ondanks een toezegging van de Azerbeidzjaanse ambassadeur in Londen acht Arsenal de basis te mager. 'We hebben alles opties voor Micky grondig bekeken en kwamen samen na overleg met hem en zijn familie tot de conclusie dat hij niet meegaat.'

Voor Arsenal is het ontbreken van Mkhitaryan een groot gemis. 'Hij is dit seizoen een sleutelspeler geweest op onze weg naar de finale. Het is een zwaar verlies voor ons', aldus The Gunners. 'We zijn ook bedroefd dat een speler een finale mist vanwege deze omstandigheden. Zoiets komt zelden voor in een spelerscarrière.'

Vanwege veiligheidsredenen liet de technicus eerdere wedstrijden van Arsenal en zijn oude club Borussia Dortmund in Azerbeidzjan al schieten. Arsenal speelde in de groepsfase van dit Europa League-seizoen al een wedstrijd in Azerbeidzjan. Zonder Mkhitaryan wonnen The Gunners destijds met 3-0 van FK Qarabag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer H. Mkhitaryan
Meer over H. Mkhitaryan
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.