Koscielny neemt UEFA in de mangel na Mkhitaryan-conflict

Reacties

Arsenal-verdediger Laurent Koscielny heeft geen goed woord over voor de UEFA, nu bekend is geworden dat teamgenoot Henrikh Mkhitaryan geen rol kan spelen in de Europa League-finale in Bakoe.

Koscielny neemt UEFA in de mangel na Mkhitaryan-conflict

Mkhitaryan komt uit Armenië en tussen dat land en Azerbeidzjan, de organisator van de EL-finale, zijn politieke spanningen. Zowel Arsenal als de speler wilde garanties over de veiligheid van Mkhitaryan tijdens zijn verblijf in het Azerbeidzjan, maar in een statement liet de formatie uit Londen weten dat de garanties te mager waren.

In gesprek met de BBC spreekt Koscielny zich uit tegen de UEFA. 'Ik ben uiteraard niet blij. Natuurlijk omdat we een speler kwijt zijn voor deze belangrijke wedstrijd, maar ook omdat de UEFA gewoon rekening moet houden met de conflicten tussen bepaalde landen als ze kiezen voor een gastland. We hebben het er moeilijk mee, want we willen dat Mkhitaryan er gewoon bij is, hij is een belangrijke speler voor ons.'

Inmiddels heeft ook de overheid van Azerbeidzjan zich ermee bemoeid, een woordvoerder van het ministerie van buitenlandse zaken heeft verzekerd dat Mkhitaryan de finale gewoon kan afwerken in Bakoe. Arsenal staat 29 mei tegenover Chelsea, voor The Gunners is het de enige kans om nog in de Champions League uit te komen volgend seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.