Bernardo Silva heeft heimwee en laat Benfica dromen van terugkeer

Reacties

Bernardo Silva hoopt op redelijk korte termijn terug te keren naar Portugal. Dat heeft de 27-jarige spelmaker van Manchester City onthuld in een interview.

Bernardo Silva heeft heimwee en laat Benfica dromen van terugkeer
© Pro Shots

De wens van Silva is opmerkelijk. Veel topspelers willen hun carrière afsluiten bij hun favoriete club, maar bij de Portugese international gaat het niet alleen om het afsluiten van zijn carrière. De aanvallende middenvelder hoopt al redelijk snel te kunnen terugkeren.

'Ik mis Portugal enorm. Als ik over een of twee jaar zou kunnen terugkeren, dan zou ik dat doen', zegt Silva tegenover Channel 11. 'Niet alleen omdat ik graag weer voor Benfica ga spelen, maar ook omdat ik mijn familie en het leven in Portugal erg mis.'

Silva heeft in Manchester nog een contract tot medio 2025. Hij leek afgelopen zomer te gaan vertrekken bij City, maar de koploper van Engeland verlangde meer voor de linkspoot dan geïnteresseerde clubs wilden bieden. Silva is dit seizoen opnieuw van grote waarde voor de ploeg van manager Pep Guardiola en staat in dit voetbaljaar alweer op 38 optredens.

Tussen zijn zevende en negentiende speelde Silva al voor Benfica. Tot een grote doorbraak in Lissabon kwam het niet. Hij vertrok als toptalent en Benfica-fan naar AS Monaco en verdiende met zijn goede spel in Frankrijk in 2017 een toptransfer naar City. De supporters van Benfica mogen nu gaan dromen van een terugkeer van Silva bij hun club. De rentree van het kind van de club lijkt met zijn woorden weer een stap dichterbij te zijn gekomen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.