Schiettent zonder prijs gooit Engelse titelstrijd weer helemaal open

Reacties

Manchester City heeft verrassend twee zeer kostbare punten laten liggen in de Premier League. Het doel van Crystal Palace werd het hele duel bestookt, maar gescoord werd er niet. Daardoor voelt de ploeg van Pep Guardiola de hete adem van Liverpool, dat later dit seizoen nog op bezoek komt in Manchester, in de nek.

Schiettent zonder prijs gooit Engelse titelstrijd weer helemaal open
© Pro Shots
Crystal Palace
Crystal Palace
0 - 0
Manchester City
Manchester City

Manchester City wist dat het bezoek van de formatie van manager Patrick Vieira allesbehalve een gemakkelijke opgave zou worden. Eerder dit seizoen verloor City immers in eigen stadion. Na een rode kaart voor Aymeric Laporte waren Conor Gallagher en Wilfried Zaha destijds de doelpuntenmakers tijdens een 0-2 overwinning.

Op Selhurst Park waren de verhoudingen vanavond snel duidelijk. City liet de bal rondgaan en Palace verschanste zich op eigen helft, daarbij loerend op de momenten dat de snelle Zaha in stelling gebracht kon worden.

Bernardo Silva was de eerste die een grote kans kreeg, maar bij een rebound kwam hij niet uit met zijn passen en liep de Portugees de bal over de achterlijn. Het was zeker niet de laatste kans voor City. John Stones probeerde het van afstand en João Cancelo (foto) pegelde de bal tegen de paal, terwijl de rebound niet besteed was aan Laporte. Omdat ook Kevin De Bruyne, Riyad Mahrez en nog eens Bernardo Silva niet toesloegen, was de ruststand 0-0. In dat eerste bedrijf had City liefst 74 procent balbezit gehad.

Na rust was het spelbeeld hetzelfde. Bovendien had Palace over geluk niet te klagen. Ook De Bruyne zag de paal bij een tegendraads schot in de weg staan, terwijl Mahrez de rebound via doelman Vicente Guaita over schoot. Zodoende begon de tijd te dringen en de wanhoop bij City toe te nemen. Zo hief Bernardo Silva zijn armen ten hemel toen hij er niet in slaagde een breedtepass van Jack Grealish binnen te schieten.

Palace rook het punt in de slotfase en vertraagde het spel, hetgeen het humeur van de City-spelers allesbehalve ten goede kwam. Een slotoffensief bood ook geen soelaas, waardoor Palace de kansenregen overleefde. Met het behaalde punt vergrootte City de voorsprong op rivaal Liverpool weliswaar tot vier punten, maar de uitdager heeft nog wel een wedstrijd tegoed. Bovendien treffen de twee titelkandidaten elkaar op 10 april nog, waardoor Liverpool vanavond eigenlijk de grootste winnaar werd.

Premier League

Stand Premier League 2021/2022

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
29
6
3
99-26
+73
93
2
Liverpool
38
28
8
2
94-26
+68
92
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Crystal Palace
Meer over Crystal Palace
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.