Berlusconi tegenover grote liefde: 'Er is altijd een eerste keer'

Reacties

In de Serie A staat een mooi affiche op het programma dit weekend: AC Milan stuit zaterdag op AC Monza. Die wedstrijd kan als streekderby gelden. Leuker nog is de terugkeer van Silvio Berlucsoni in San Siro, het stadion waar hij als president oneindig veel successen vierde.

Berlusconi tegenover grote liefde: 'Er is altijd een eerste keer'
© Pro Shots
AC Milan
AC Milan
4 - 1
Monza
Monza

Berlusconi is inmiddels 86 jaar oud en zwaait nu alweer vier jaar de scepter bij Monza. Die club promoveerde vorig seizoen naar de Serie A, waardoor Berlusconi voor het eerst als tegenstander naar het rood-zwarte bolwerk afreist. Berlusconi was ruim twintig jaar president bij Milan en leidde de club naar onder meer vijf zeges in de Champions League. Onder zijn bewind passeerden enkele van 's werelds grootste voetballers in Milaan.

De gelegenheid gaat natuurlijk niet onopgemerkt voorbij in Italië. 'Er is altijd een eerste keer', kopt de Gazzetta dello Sport in een verhaal waarin alle successen van Berlusconi met Milan nog eens worden uitgelicht. Dat zal zaterdag allemaal niet tellen. Milan staat derde in de stand en kan met een overwinning de druk op de ploegen erboven opvoeren.

Monza staat op een keurige veertiende plaats in de competitie, maar de gepromoveerde ploeg weet dat er nog veel meer punten nodig zijn voor handhaving. Zoals verwacht mag worden met zo'n controversieel figuur aan de knoppen, is er bij Monza ook al wat gebeurd dit seizoen. Berlusconi ontsloeg al na een paar wedstrijden de trainer, nadat hij diens tactiek tot op het bot had afgekraakt. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.