Berlusconi en Galliani zorgen voor transferstunt bij Monza

Reacties

AC Monza maakt in het aankomende seizoen zijn debuut in de Serie A en Silvio Berlusconi en Adriano Galliani, die bij de Noord-Italianen de leiding hebben, zijn duidelijk van plan om op dat succes door te bouwen. Woensdag is er gestunt met de komst van Europees kampioen Matteo Pessina.

Berlusconi en Galliani zorgen voor transferstunt bij Monza
© Pro Shots

De 25-jarige Pessina is overgenomen van Atalanta Bergamo en krijgt bij zijn nieuwe club direct de aanvoerdersband om zijn arm geschoven. Voor de middenvelder betekent de transfer een terugkeer naar huis: Pessina werd geboren in Monza en speelde al eens bij de plaatselijke voetbalclub. Hij kwam reeds tot 26 duels in het eerste elftal, dat destijds nog in de Serie C speelde, en stapte in 2015 over naar AC Milan.

Pessina werd door Milan verhuurd aan US Lecce, Catania en Calcio Como, voordat hij in 2017 werd verkocht aan Atalanta. Ook die club leende de middenvelder een paar keer uit. In de afgelopen twee jaar was Pessina, inmiddels uitgegroeid tot Italiaans international, een belangrijke speler voor Atalanta. Berlusconi en Galliani overtuigende hem echter om naar Monza terug te keren.

Met de terugkeer van de verloren zoon haalt Monza een Europees kampioen in huis. Pessina maakte vorig jaar immers deel uit van de gouden selectie van Roberto Mancini en deed in vier wedstrijden op het WK mee. In de finale tegen Engeland kreeg hij geen speelminuten.

Lees via VI PRO meer over AC Monza:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.