Berlijn in roes na 'weer een magische nacht' bij Union

Reacties

De Berlijners die vrijdagmorgen hun krant openslaan in de U-Bahn, zien dat Unions overwinning op Ajax voorpaginanieuws is. In de Duitse hoofdstad en in de rest van de sportwereld bij onze oosterburen is de 3-1 zege voor de ploeg van Urs Fischer het gesprek van de dag.

Berlijn in roes na 'weer een magische nacht' bij Union
© Pro Shots
Union Berlin
Union Berlin
3 - 1
Ajax
Ajax

Het uitschakelen van Ajax is zonder twijfel het hoogtepunt van Unions, toegegeven, niet bijster imposante geschiedenis in Europees voetbal. De Berliner Zeitung is dan ook enthousiast. 'De volgende Europese topclub mag zich melden. De Berlijners staan voor het eerst in de achtste finale van de Europa League na een 'Euro-Gala'. Tegen Ajax is het weer een magische nacht. De fans hebben er zoveel zin in dat het stadion al een uur voor aftrap vol zit. Buitengewoon!'

Ook bij Kicker regent het complimenten. 'Met een knappe defensieve prestatie en kalmte in de afronding is Union tot de achtste finales gekomen.' Het sportblad spreekt van 'loeren op de counter' door Union. Ajax mocht de bal hebben, maar kon zeker in de eerste helft weinig gevaar stichten, viel hen nog op. Ook regionale zender rbb24 spreekt van 'een volgende mijlpaal in de geschiedenis van de club'.

Op de website van Union vallen ook mooie woorden. 'Waanzinnig, we hebben geschiedenis geschreven. Gaaf om mijn eerste goal voor Union te maken. Mijn schot met links was beter dan ik had verwacht. De sfeer was ongelofelijk, de fans waren echt onze twaalfde man. Nu op naar Bayern!', aldus doelpuntenmaker Josip Juranovic.

Trainer Urs Fischer is ook blij. 'De ploeg heeft weer iets onbeschrijfelijks gepresteerd. Onvermoeibaar en zeer gedisciplineerd waren ze. De jongens zijn goed rustig gebleven, en het was belangrijk dat Danilho Doekhi snel na de aansluitingstreffer de derde maakte. Nu moeten we dit even verwerken, en dan op naar de wedstrijd tegen Bayern München', looft de Zwitser zijn ploeg.

Bekijk hier al onze video's
Meer Union Berlin
Meer over Union Berlin
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.