Berichten over transfer Dost laaien weer op

Reacties

De transferperiode is nog niet eens aangebroken of het eerste bericht over een vertrek van Bas Dost (26) bij VfL Wolfsburg is reeds verschenen. Volgens Bild is de viervoudig international een van de kandidaten om verkocht te worden.

Berichten over transfer Dost laaien weer op

Die stelling heeft alles te maken met het contract van Dost. Zijn verbintenis met de nummer vier van de Bundesliga loopt nog slechts anderhalf jaar door, waardoor Wolfsburg tot actie gedwongen wordt. Bovendien beschikt Dost over de nodige transferwaarde. Hij heeft immers in een grote competitie als de Bundesliga bewezen veelvuldig te kunnen scoren en is ook dit seizoen clubtopscorer. In vijftien competitieduels kwam hij tot zeven treffers, in totaal staat zijn teller op negen in officiële duels.

Als concurrenten van Dost heeft trainer Dieter Hecking de beschikking over André Schürrle die in februari van dit jaar voor 32 miljoen euro overkwam van Chelsea. De Duitser kan als valse spits uit de voeten. Afgelopen zomer werd vervolgens ook nog eens Max Kruse overgenomen van Borussia Mönchengladbach voor twaalf miljoen euro. Nicklas Bendtner, die volgens Bild een vertrek zal gaan forceren, is al langer op het tweede plan geraakt.

Ondanks die stevige concurrentie heeft Dost zich dus andermaal bewezen, al zat hij de laatste weken wel op de bank. Gezien het verwachte vertrek van Bendtner zou het verkopen van Dost voor Wolfsburg dus onlogisch zijn, aangezien de club er nog goed voor staat in de Bundesliga én in de achtste finale van de Champions League uit zal komen tegen AA Gent en Hecking voldoende opties zal willen blijven houden. Voor iedere vertrekkende spits zal dus een nieuwe aanvaller gehaald worden.

Toch zijn de transferberichten van Dost, die in 2012 SC  Heerenveen verruilde voor Wolfsburg, niet nieuw. In de zomer van 2014 sprak hij met Feyenoord, maar kwam het hoewel Dost er positief tegenover stond niet tot een overgang. Afgelopen transferperiode werden Newcastle United en Borussia Dortmund concreet voor de spits, maar kwam het opnieuw niet tot een transfer. Dost wacht een herhaling van zetten, maar dit keer is er één aspect anders: zijn contract. De vraag is in hoeverre dat aanleiding zal zijn voor een andere afloop. Het laatste bericht over een vermeende transfer zal het in ieder geval niet zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.