Bergström: 'Natuurlijk komen wij een ronde verder'

Reacties

Emil Bergström heeft er het volste vertrouwen in dat FC Utrecht donderdagavond de derde voorronde van de Europa League gaat halen. De Zweedse verdediger wil niets weten van de 'Hollandse ziekte'.

Bergström: 'Natuurlijk komen wij een ronde verder'

We vertellen hem over Nederlandse clubs die een jaar lang alles op alles zetten om de voorronde van de Europa League te halen en een seizoen later nog voor de competitiestart worden uitgeschakeld. Het is een scenario dat ook dreigt voor FC Utrecht, na de teleurstellende 1-1 bij de thuiswedstrijd tegen Zrinjski Mostar vorige week.

'Jullie moeten niet zo negatief doen. We hebben toch niet verloren? Een gelijkspel is geen slecht resultaat en bovendien: hoeveel kansen hebben wij wel niet gehad? Die gaan we bij de return ook krijgen, maar dan zijn we net een tikje scherper. Natuurlijk gaan wij door in Europa', zegt Bergström vol vertrouwen tegen VI.

Bergström had vorige week een rol bij het belangrijke uitdoelpunt van de Bosniërs en erkent dat Utrecht ongelukkig verdedigde. 'Een counter. Alleen Willem Janssen en ik stonden nog achter de bal. Vervolgens lieten we ons té eenvoudig uitspelen. Dat mag natuurlijk niet gebeuren. Het is belangrijk dat – daar heb je dat woord weer – de restverdediging op orde is. Het hoort ook een beetje bij de fase van het seizoen. Al wil ik dat zeker niet als excuus opvoeren.'

Lees in de nieuwe VI en op VI PRO het volledige interview met Emil Bergström.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.