Bergström liet miljoenen lopen voor FC Utrecht

Reacties

FC Utrecht heeft clubs uit Duitsland, Italië, Turkije en België afgetroefd met de komst van Emil Bergström. Er was de nodige interesse in de drievoudige international van Zweden, nadat zijn contract bij Rubin na een flinke betalingsachterstand was ontbonden. Waar de Russen eerst nog tussen de anderhalf en twee miljoen euro wilden incasseren, was hij gratis op te halen.

Bergström liet miljoenen lopen voor FC Utrecht
© FC Utrecht

'Het was geen makkelijke keuze', laat de verdediger weten aan Voetbal International. 'Grote clubs waren geïnteresseerd, andere clubs wilden bizarre bedragen betalen. Echter, geld is op dit moment niet het belangrijkste. Ik wil in het leven zien hoe ver ik kan komen. Ik ben 25 jaar en nog altijd jong. Ik hoop nog zeker tien jaar te spelen. Met twee, drie jaar wil ik naar een echt grote competitie. De Bundesliga, de Premier League. Dat betekent dat ik nu op een goed niveau moet spelen. Het sportieve plaatje was doorslaggevend.'

De centrale verdediger, die vooral bekendstaat vanwege zijn sterke fysiek, maakte in 2016 de overstap van Djurgårdens naar Kazan. Het afgelopen anderhalf jaar werd hij verhuurd aan Grasshoppers. In Utrecht wil de verdediger zich verder ontwikkelen én terugkeren in de nationale ploeg van Zweden. Zijn laatste interland dateert van 10 januari 2016.

In Utrecht zijn ze trots op het binnenhalen van de mannetjesputter. 'Wij kunnen niet concurreren met clubs in Duitsland en Engeland, maar we hebben er alles aan gedaan om ze te overtuigen hiernaartoe te komen', aldus directeur voetbalzaken Jordy Zuidam. 'Emil en zijn zaakwaarnemer hebben voor het sportieve plaatje gekozen. Het doet sterk denken aan Sébastien Haller. Die kon ook naar de Premier League of China en bij wijze van spreken twintig keer meer verdienen dan bij ons. Hij koos voor een extra jaar FC Utrecht. Datzelfde geldt voor Emil. Wij willen met FC Utrecht stappen maken en hij gelooft in onze ideeën.'

Naast Bergström hoopt FC Utrecht op korte termijn ook Nicolas Gavory te presenteren. De 23-jarige Fransman komt over van Clermont.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.