Berghuis vertegenwoordigt Ajax in door PSV gedomineerd Elftal van de Week

Reacties

Het gebeurde nog niet vaak dat er een speler van Ajax in VI's Elftal van de Week stond dit seizoen. Na de elfde speelronde was het weer eens zover: Steven Berghuis verdiende een plekje met zijn optreden tegen SC Heerenveen. PSV is na de klinkende zege op Heracles Almelo (6-0) hofleverancier met vier spelers.

Berghuis vertegenwoordigt Ajax in door PSV gedomineerd Elftal van de Week
© Pro Shots

Zo bestaat bijna de volledige achterhoede uit spelers van PSV. Jordan Teze was met een 7,5 de beste rechtsback van de elfde speelronde, terwijl André Ramalho (7,5) en Olivier Boscagli (7) als centraal duo ongenaakbaar waren. Alleen links achterin staat geen speler van de Eindhovaren. Go Ahead Eagles-aanvoerder Bas Kuipers hield onder anderen Ajax-revelatie Ar'Jany Martha achter zich met een zijn optreden tegen Vitesse (5-1).

Kuipers had met een snelle inworp, mede dankzij een ballenjongen van Go Ahead, een belangrijk aandeel in de openingstreffer van Willum Thór Willumsson. De IJslander scoorde twee keer en is met een 8 VI's Speler van de Week. Naast hem op het middenveld staan Joey Veerman (7,5), die goed was voor een assist tegen Heracles, en Oscar Fraulo. De doelpuntenmaker van FC Utrecht bleef PSV'er Jerdy Schouten nipt voor (7,5).

Fraulo kon FC Utrecht met zijn doelpunt niet aan een overwinning helpen tegen FC Twente (1-1). Dat gold ook voor Koki Ogawa. De Japanse spits was met twee goals de grote uitblinker bij NEC, dat zich op spectaculaire wijze naar een punt knokte tegen FC Volendam (3-3). Almere City won mede dankzij een goal van Kornelius Hansen (7,5) met 1-2 bij Sparta en Berghuis (7,5) hielp Ajax met twee assists aan een 4-1 zege op SC Heerenveen.

Zo levert Ajax na de uitverkiezing van verdediger Jakov Medic tijdens de eerste speelronde van de Eredivisie weer eens een speler. Feyenoord was sindsdien vaak goed vertegenwoordigd, maar ontbreekt dit keer. RKC Waalwijk-keeper Mark Spenkelink (7,5) bezorgde de Rotterdammers een lastige avond, al won de ploeg van trainer Arne Slot uiteindelijk nog wel (1-2). Slot moet de titel van Trainer van de Week desondanks aan René Hake laten. 

elftal van de week - speelronde 11

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.