Berghuis kan nu al veel betere cijfers overleggen dan vorig seizoen

Reacties

Steven Berghuis is bezig aan een uitstekende jaargang bij Feyenoord. Door zijn twee goals tegen Roda JC (5-1) dit weekend is hij, naast gedeeld topscorer van de Eredivisie, al bij meer goals betrokken geweest dan in het gehele vorige seizoen.

Berghuis kan nu al veel betere cijfers overleggen dan vorig seizoen

De transfersom van 6,5 miljoen euro die Feyenoord afgelopen zomer overmaakte aan Watford voor de rappe aanvaller blijkt een goede investering te zijn geweest. In het kampioensjaar van Feyenoord (toen Berghuis nog gehuurd was) kwam de rechtsbuiten in dertig Eredivisie-wedstrijden tot zeven goals en vijf assists.

Halverwege de huidige jaargang staat de teller al op elf goals en drie assists, waardoor hij nu bij meer goals betrokken is geweest dan vorig seizoen. Wie de cijfers over alle competities naast elkaar legt, ziet zelfs een nog groter contrast met vorig jaar.

16/17  17/18  
 GoalsAssistsGoals Assists
Competitie76115
Europa  12
Beker 113 
Johan Cruijff Schaal    
Totalen87157

Berghuis zelf blijft nuchter onder zijn goede spel. 'Ik ben niet verbaasd', zei de buitenspeler na afloop van de wedstrijd tegen FOX Sports. 'Ik weet dat ik dit in me heb. Ik stop er ook alles in en dan krijg je dit ervoor terug. Ik geloof in mezelf en ben blij dat ik nu op elf doelpunten sta.'

'Feyenoord heeft de ellende wel achter zich gelaten'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.