Niet juichende Gustafson: 'Feyenoord heeft veel voor mij betekend'

Simon Gustafson scoorde zondagmiddag (5-1) namens Roda JC tegen zijn broodheer Feyenoord. De Limburgse huurling besloot om na zijn trefzekere kopbal in de vijftigste minuut niet te juichen.

'Ik juichte niet uit respect', liet de 22-jarige spelmaker aan FOX Sports weten na afloop van de wedstrijd. 'Feyenoord heeft veel voor mij betekend, dus als ik dan tegen hen scoor komt er geen vreugdegevoel in mij naar boven. Het is speciaal om hier terug te zijn, want ik heb hier een lange tijd gezeten, maar het is geen extra motivatie. Ik ben voor elke wedstrijd voor de volle honderd procent gemotiveerd.'

De Roda-huurling maakte in De Kuip zijn vijfde treffer van dit seizoen. Op de vraag of dat er toe leidt dat hij in de winterstop alweer terugkeert naar Rotterdam, wil de Zweed niet reageren. 'Het maakt niet uit wat ik hoop, want ik ga daar niet over.'

Ondanks de laatste plaats in de Eredivisie houdt Gustafson wel vertrouwen in het elftal. 'Je ziet vaak dat we niet slechter zijn dan de tegenstander zoals vandaag in de eerste helft, maar dat maakt dan vervolgens niet uit doordat je in de eerste minuten al twee goals weggeeft. We hebben echt de potentie om hoger te staan.'

Molenaar
Robert Molenaar hield zijn hart vast na de voor zijn ploeg desastreus verlopen openingsfase van de wedstrijd. 'Gelukkig werkte Feyenoord mee door het bij 2-0 te houden. We laten centraal achterin veel te veel gaten vallen. In de tweede helft begonnen we aan de kooi te rammelen en Mario Engels mist de kans op 2-2. Dan maken zij daarna de 3-1 en hebben wij de pech dat we geen penalty krijgen.'

Over zijn eigen toekomst maakt de coach van de hekkensluiter zich geen zorgen. 'We weten hoe het in het voetbal werkt, maar je weet ook dondersgoed hoe vaak er met dat bijltje gehakt is bij Roda en hoe dat niet werkt. Als het vervangen van de trainer de oplossing was geweest, dan had die oplossing zich al lang aangediend.'

Ook blikte de coach vooruit op een eventueel vervroegd vertrek van zijn smaakmaker Gustafson. 'Volgens mij heeft Feyenoord hem bewust uitgeleend zodat hij minuten kan maken. Dus ik maak mij daar niet zo druk om.'