Van Bronckhorst: 'Het vertrouwen komt weer terug'

Reacties

Feyenoord heeft de laatste weken aan vertrouwen gewonnen. Trainer Giovanni van Bronckhorst had na het succes tegen Roda JC Kerkrade dan ook een 'goed' gevoel.

Van Bronckhorst: 'Het vertrouwen komt weer terug'

Feyenoord zette zondag tegen Roda JC de sterke reeks voort (5-1). De Limburgers werden het volgende slachtoffer van de Rotterdammers, die van de laatste zeven duels er zes wonnen en één keer gelijk speelden. Tonny Vilhena en Jens Toornstra staan symbool voor het hernieuwde elan bij Feyenoord.

Dat ziet ook Van Bronckhorst, die het goede gevoel breder trok. 'Je ziet dat we met name achterin meer vastigheid krijgen en we minder hoeven te wisselen. Het vertrouwen komt weer terug. De reeks en de overwinning op Napoli hebben ons heel goed gedaan', aldus de trainer tegen FOX Sports.

De oud-international wil deze goede lijn doorzetten. 'Dit voelt goed. We zitten in een fase die bij ons hoort. We moeten het na de winterstop weer oppakken en daarin stappen zetten. Bij de start van de competitie op 8 januari hebben we meer mensen terug. De selectie is dan bijna compleet. We kunnen de tweede helft van het seizoen met frisse en veel moed tegemoet zien.'

Van Bronckhorst zag tegen Roda zijn ploeg niet op alle fronten thuisgeven. 'We hadden het eerder kunnen en moeten afmaken', zei de Feyenoord-trainer, die ook ongelukkig was met de onverwachte en ook onnodige tegentreffer. 'En de 2-1 die valt... Dat is ons de laatste weken en maanden te vaak overkomen.'

'Feyenoord heeft de ellende wel achter zich gelaten'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.