Berghuis en Tadic strijden om 'topscorerstitel' 2020

Reacties

Tijdens de laatste twee speelrondes in 2020 wordt duidelijk wie zich de jaartopscorer in de Eredivisie mag noemen. Steven Berghuis heeft uitstekende papieren, mits hij is hersteld van de blessure die hij afgelopen zondag opliep tegen VVV-Venlo.

Berghuis en Tadic strijden om 'topscorerstitel' 2020
© Pro Shots

De aanvoerder van Feyenoord liet dit kalenderjaar veertien treffers in negentien duels aantekenen, waarmee hij een voorsprong van drie goals koestert op Dusan Tadic. Berghuis stuit dit jaar met de Rotterdammers nog op Vitesse (zondag) en SC Heerenveen (woensdag), terwijl het Ajax van Tadic het jaar afsluit met confrontaties tegen ADO Den Haag (zondag) en Willem II (woensdag).

Een speciale vermelding verdient Georgios Giakoumakis, die qua gemiddelde zowel Berghuis als Tadic aftroeft. De aanvalsleider van VVV-Venlo, die afgelopen seizoen nog niet actief was in de Eredivisie, scoorde sinds zijn komst naar Limburg tien keer in twaalf wedstrijden. Danilo, deze jaargang door Ajax gestald bij FC Twente, staat qua aantal doelpunten op gelijke hoogte met Giakoumakis.

Koopmeiners
Opvallend is ook dat Teun Koopmeiners in 2020 in de dubbele cijfers zit. De AZ-middenvelder was afgelopen weekeinde nog tweemaal trefzeker tegen FC Twente. In tegenstelling tot Berghuis en Tadic komt Koopmeiners dit jaar nog drie keer in actie met AZ: tegen Willem II, Vitesse en de inhaalwedstrijd tegen FC Utrecht op 'derde kerstdag'.

Vorig jaar kroonde Tadic zich tot de productiefste speler in het kalenderjaar, waarmee hij Luuk de Jong opvolgde. In 2017 werd de eer gedeeld door Marco van Ginkel en Mimoun Mahi.

Bovenste regionen topscorers 2020:

Speler Goals Duels
Steven Berghuis 14 19
Dusan Tadic 11 19
Georgios Giakoumakis 10 12
Danilo 10 13
Teun Koopmeiners 10 18
Lennart Thy 10 19
Henk Veerman 9 12
Lassina Traoré 8 16
Oussama Tannane 8 17
Michael de Leeuw 8 18
Oussama Darfalou 8 19

Meest recente jaartopscorers:

Jaar Speler(s) Goals
2015 Luuk de Jong 24
2016 Vincent Janssen 21
2017 Marco van Ginkel en Mimoun Mahi 17
2018 Luuk de Jong 22
2019 Dusan Tadic 26
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer D. Tadić
Meer over D. Tadić
Meer S. Berghuis
Meer over S. Berghuis
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.