Zorgen Feyenoord blijven ondanks zege en fraaie treffers

Reacties

Jens Toornstra en Steven Berghuis hebben Feyenoord op bezoek bij VVV-Venlo een felbegeerde overwinning bezorgd. Na de midweekse Europa League-uitschakeling bij Wolfsberger AC had de ploeg van de na dit seizoen afzwaaiende coach Dick Advocaat het opnieuw moeilijk, maar werd uiteindelijk nog redelijk eenvoudig gewonnen.

Zorgen Feyenoord blijven ondanks zege en fraaie treffers
© Pro Shots
VVV-Venlo
VVV-Venlo
0 - 3
Feyenoord
Feyenoord

Als één ding donderdag duidelijk was geworden, was het wel dat Feyenoord moeite heeft met het maken van doelpunten. De Rotterdammers scoorden in de laatste vijf duels voor vandaag maar één keer. Om die reden bracht Advocaat João Teixeira in de ploeg.

Met de Portugees op het middenrif kwam Feyenoord redelijk goed uit de startblokken. VVV-Venlo werd teruggedrongen, maar wederom speelde de formatie van Advocaat het aloude probleem parten. Feyenoord had wel continu de bal, maar zette het overwicht niet om in grote kansen.

Het duurde tot de 29ste minuut voordat er sprake was van een grote mogelijkheid. Orkun Kökçü pegelde de bal met rechts tegen de lat. De rebound was niet besteed aan Nicolai Jørgensen.

Omdat ook de pogingen van Steven Berghuis en Bryan Linssen geen treffer opleverden, haalde VVV schadevrij de rust. Althans, kijkend naar het scorebord. De Limburgers, die aanvallend helemaal niets in de melk te brokkelen hadden, moesten Arjan Swinkels vanwege spierklachten al snel wisselen. Voor het duel had goalie Thorsten Kirschbaum ook al afgehaakt. Hij werd niet lekker, maar VVV maakte al snel bekend dat het inmiddels weer relatief goed gaat met de Duitse goalie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na rust lukte het Feyenoord in het eerste kwartier ook niet om een vuist te maken. Ook de entree van Luis Sinisterra voor Linssen bracht daar weinig verandering in. Zodoende tikte de tijd weg in het duel, dat veelvuldig stil lag.

Symptomatisch was dat de ban gebroken moest worden met een pegel van afstand. Toornstra tekende met zijn schitterende afstandsknal voor opluchting. Berghuis vergrootte het Rotterdamse feestje door de bal al even fraai in de verre hoek te krullen. Toornsta bepaalde in twee instanties zelfs nog de eindstand op 0-3. Daar bleef het bij voor Feyenoord, dat nog wel de rentree van Leroy Fer vierde. Domper was het uitvallen van Berghuis, hij leek een bovenbeenblessure op te lopen.

Door de zege is de ploeg van Advocaat al 26 Eredivisie-duels op rij ongeslagen. Omdat Atlético Madrid zaterdag verloor van stadgenoot Real zijn de Rotterdammers daarmee de langst ongeslagen club in héél Europa. Een knappe prestatie, maar één die alleen door de goals van Toornstra en Berghuis zorgt voor een glimlach op de gezichten van de Feyenoord-fans. Die glimlach zou weer kunnen verdwijnen als blijkt dat Berghuis een tijdje uit de roulatie is. Die zorgen ten spijt, koploper Ajax is door de eerste zege in zes officiële duels weer tot op vier punten genaderd.

VVV-Venlo Nederland

Feyenoord Nederland

Feyenoord Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
3
AZ
34
21
8
5
75-41
+34
71
4
Vitesse
34
18
7
9
52-38
+14
61
5
Feyenoord
34
16
11
7
64-36
+28
59
6
FC Utrecht
34
13
14
7
52-41
+11
53
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer VVV-Venlo
Meer over VVV-Venlo
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.