Beoogd nieuw koningskoppel bij Club Brugge is slecht nieuws voor Dost

Reacties

Bas Dost was vorig seizoen nog de ontbrekende schakel bij Club Brugge, maar dit voetbaljaar is zijn rol beduidend minder groot. Voor de spits wordt het nog een hele opgave om weer in de basis te komen: zeker nu Noa Lang een uitstekende klik heeft met de vervanger van Dost.

Beoogd nieuw koningskoppel bij Club Brugge is slecht nieuws voor Dost
© Pro Shots

De 32-jarige Dost maakte in januari de overstap van Eintracht Frankfurt naar Club Brugge en had met negen doelpunten een behoorlijk aandeel in het binnenslepen van de landstitel. De aanvaller was ook in de eerste twee speelronden van dit seizoen nog basisspeler, en scoorde nog tegen KAS Eupen, maar is na een systeemwijziging zijn plekje verloren.

Philippe Clement is overgestapt naar een 3-5-2-systeem en kiest voor Lang en Charles De Ketelaere als zijn aanvallers. Zondag vonden de twee elkaar in de 3-2 overwinning van Club Brugge op Beerschot. Op aangeven van Lang maakte De Ketelaere de 2-0.

Lang geniet van de samenwerking met zijn twintigjarige ploeggenoot. 'Voetbal zoekt voetbal', stelt de Nederlander op de website van zijn werkgever. 'Je hebt die intelligentie of je hebt het niet. Als je dat hebt, dan gaat het vanzelf. Dan klikt het. Charles en ik hoeven niet veel met elkaar te praten. Het gaat lekker. Al speel ik wel liever wat meer op links, zodat ik een vrije rol heb en wat meer kan zwerven dan centraal op het veld.'

Dost heeft bij Club Brugge nog een contract dat tot het einde van dit seizoen doorloopt. Hij wordt genoemd als mogelijke versterking voor Feyenoord, dat graag nog een nieuwe spits wil binnenhalen. Zondag viel Dost in tegen Beerschot, maar ook weer uit: de ernst van zijn opgelopen blessure is nog niet bekend.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.