Vormer en Lang wijzen Club Brugge de weg

Ruud Vormer en Noa Lang hebben allebei een assist gegeven voor Club Brugge tegen Beerschot. Bas Dost viel na een uur in en werd na negentig minuten weer gewisseld vanwege een blessure. Beide ploegen eindigden met tien man.

Club Brugge
Club Brugge
3 - 2
Beerschot
Beerschot

Éder Balanta was de eerste doelpuntenmaker van de avond. Hij kopte een fraai raak uit een perfect aangesneden hoekschop van Ruud Vormer. De score was daardoor na vier minuten al geopend. Noa Lang was na een half uur belangrijk voor de thuisploeg. Hij gaf de beslissende bal op Charles De Ketelaere, die koel bleef en de 2-0 maakte. Joren Dom zorgde ervoor dat Beerschot zeven minuten later wel de aansluiting vond: 1-2.

Na rust was er een snelle rode kaart voor de uitploeg. Frédéric Frans had na 28 minuten zijn eerste gele kaart gekregen en ontving één minuut na rust al zijn tweede. Brugge maakte tien minuten later gebruik van de overtal situatie. Tibo Persyn bracht het verschil met een mooie treffer weer naar twee: 3-1.

Stanley N'Soki was de volgende speler die mocht inrukken. De Club Brugge-verdediger kreeg een kwartier voor tijd zijn tweede gele kaart, waardoor het tien tegen tien werd. Jan van den Bergh bracht snel daarna de spanning terug in het duel, maar daar bleef het in Brugge bij.

Club Brugge staat na vijf wedstrijden op de tweede plaats in de Jupiler Pro League. De regerend landskampioen verzamelde tot nu toe elf punten uit vijf wedstrijden.