Benzema maakt gehakt van 'leugenaar' Deschamps: 'Wat een lef'

Reacties

Karim Benzema is het overduidelijk niet eens met de lezing van Didier Deschamps over zijn afmelding bij de Franse nationale ploeg. De bondscoach van Frankrijk vertelde vrijdagavond dat Benzema wat hem betreft nog in actie had kunnen komen op het WK, de reactie van spits van Real Madrid vertelt een ander verhaal.

Benzema maakt gehakt van 'leugenaar' Deschamps: 'Wat een lef'
© Pro Shots

Benzema moest het WK in Qatar eind vorig jaar aan zich voorbij laten gaan nadat hij vlak voor de eerste groepswedstrijd van Frankrijk geblesseerd raakte. De 35-jarige spits verliet het trainingskamp van de nationale ploeg en keerde niet meer terug. Volgens Franse media was Benzema zelf graag bij de groep gebleven, omdat hij ervan overtuigd was dat hij tijdens het toernooi nog zijn aandeel kon hebben. Deschamps stuurde hem echter naar huis, zo schreef L'Equipe destijds.

Enkele maanden later reageerde Deschamps voor het eerst op de kwestie. Volgens de bondscoach was het Benzema zelf die besloot halsoverkop te vertrekken. 'We hebben na het blessurenieuws twintig minuten met elkaar gezeten, waarna ik hem alleen liet. Ik vertelde nog aan hem dat er geen haast bij was en dat hij met de teammanager zijn terugkeer bij de ploeg kon organiseren. Toen ik de dag erna wakker werd, begreep ik dat hij was vertrokken.'

Deschamps voegde eraan toe dat Benzema het verhaal zou kunnen bevestigen, maar dat blijkt niet het geval. Enkele uren nadat de bondscoach zijn verhaal had gedaan tegenover Le Parisien, heeft de aanvaller via twee posts op Instagram gereageerd. 'Wat een lef', staat er in het eerste bericht, met de emoji van een clown. Het tweede bericht is een filmpje van een man die zegt: "Leugenaar, wat een leugenaar". 'Heilige Didier', voegt Benzema eraan toe. 'Goedenavond.'

Zo is er een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de moeizame relatie tussen Deschamps en Benzema, die onder de bondscoach jarenlang niet werd opgeroepen voor Frankrijk nadat hij betrokken was bij de beruchte sekstape-affaire met collega-international Mathieu Valbuena. Richting het EK 2020 haalde Deschamps de aanvaller van Real Madrid weer bij zijn selectie, maar die terugkeer bij Les Bleus was uiteindelijk van korte duur. Na het WK stopte Benzema als international.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Frankrijk
Meer over Frankrijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.