Nieuwe Benzema-rel in Frankrijk: 'Er is iets gebroken'

Reacties

In Frankrijk gaat het op de dag van de WK-finale veel over Kylian Mbappé en de fitheid van de selectie, die getroffen was door een griepgolf, maar ook over een speler die helemaal niet bij de selectie zit: Karim Benzema. De spits heeft de uitnodiging om de finale als gast bij te wonen afgewezen. Er lijkt iets te zijn gebroken tussen Benzema en de nationale ploeg.

Nieuwe Benzema-rel in Frankrijk: 'Er is iets gebroken'
© Pro Shots

Benzema werd voor het toernooi in Qatar opgeroepen door bondscoach Didier Deschamps, maar raakte in aanloop naar het WK geblesseerd aan zijn dijbeen. De aanvaller liep een klein scheurtje in een spier in zijn dijbeen op en stond zo'n drie weken buitenspel. Deschamps mocht nog een vervanger voor Benzema oproepen, maar deed dat niet. Zo had de inmiddels fitte Ballon d'Or-houder in theorie zondag zijn rentree kunnen maken in de WK-finale tegen Argentinië.

Dit was iets wat vooral leefde bij buitenlandse media. In Frankrijk en binnen de spelersgroep was volstrekt duidelijk dat Benzema niet meer mee zou doen, iets wat zaterdag op de persconferentie nog maar eens bevestigd werd door Deschamps. Later op de dag werd bekend dat de Franse president Emmanuel Macron Benzema had uitgenodigd om als zijn gast naar de WK-finale te kijken. De aanvaller had de uitnodiging echter afgewezen en is niet van plan om af te reizen.

Volgens L'Équipe heeft Benzema geen contact meer gehad met mensen binnen de nationale ploeg sinds hij geblesseerd wegviel. De aanvaller baalt volgens de berichtgeving van de intensiteit tijdens de training waarop het misging en van de manier waarop er met zijn blessure is opgesprongen door de Franse medische staf. Benzema wilde, volgens L'Équipe, zelf graag bij de WK-selectie blijven; hij was ervan overtuigd dat hij nog zijn aandeel kon hebben. Deschamps besloot echter om de spits naar huis te sturen en dat zit Benzema niet lekker.

L'Équipe schrijft dat er iets gebroken tussen Benzema en de nationale ploeg. De aanvaller keerde vorig jaar zomer nog terug bij Les Bleus, nadat hij jarenlang genegeerd was vanwege mogelijke betrokkenheid bij een afpersingszaak van Mathieu Valbuena en de nasleep daarvan. Benzema speelde tot dusver 97 interlands voor Frankrijk, waarin hij 37 keer scoorde.

'Giroud is nu de beste spits die ze ooit hebben gehad'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.