Volgende tegenvaller voor Frankrijk: streep door WK-deelname Benzema

Reacties

Frankrijk kan tijdens het WK in Qatar niet beschikken over sterspeler Karim Benzema. Dat heeft de Franse bond (FFF) zaterdagavond bevestigd. Vanwege een spierblessure kan de Ballon d'Or-winnaar de komende drie weken niet in actie komen.

Volgende tegenvaller voor Frankrijk: streep door WK-deelname Benzema
© Pro Shots
Frankrijk
Frankrijk
4 - 1
Australië
Australië

Benzema (34) liep bij een training van de regerend wereldkampioen een dijbeenblessure op en nader onderzoek in Doha wees uit dat de spits geen rol van betekenis kan spelen in Qatar door een spierscheuring. De blessure van Benzema is een nieuwe dreun voor bondscoach Didier Deschamps, die tot maandagavond nog een vervanger mag oproepen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ik ben extreem bedroefd voor Karim, voor wie dit WK een belangrijk doel was', reageert Deschamps op de website van de Franse bond op het slechte nieuws. 'Ondanks deze nieuwe klap voor de Franse nationale ploeg heb ik het volste vertrouwen in mijn team. We zullen er alles aan doen om de uitdaging die ons wacht aan te gaan.'

Deschamps zag in aanloop naar het WK ook al N'Golo Kanté, Paul Pogba en Christopher Nkunku wegvallen met blessures. Ook verdediger Presnel Kimpembe meldde zich met een blessure af bij Deschamps, die in de groepsfase waarschijnlijk wel 'gewoon' een beroep kan doen op Raphaël Varane, die herstellende is van een blessure.

Benzema keerde in juni vorig jaar richting het EK terug bij de Franse nationale ploeg, na een jarenlange afwezigheid vanwege de slepende kwestie met voormalig teamgenoot Mathieu Valbuena. De spits van Real Madrid miste onder andere het WK in Rusland. Benzema staat na 97 interlands op 37 doelpunten. Frankrijk start het WK in Qatar woensdag in Groep D tegen Australië.

Wereldkampioenschap

Stand Groep D Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
3
2
0
1
6-3
+3
6
2
Australië
3
2
0
1
3-4
-1
6
3
Tunesië
3
1
1
1
1-1
0
4
4
Denemarken
3
0
1
2
1-3
-2
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.