Deschamps duidelijk over mogelijke rol Benzema in WK-finale

Reacties

Didier Deschamps heeft zaterdag een einde gemaakt aan de verhalen dat Karim Benzema in de WK-finale zijn rentree voor de Franse ploeg zou kunnen maken. De bondscoach van Frankrijk maakte duidelijk dat de van een spierblessure herstelde aanvaller niet tot de selectie zal behoren.

Deschamps duidelijk over mogelijke rol Benzema in WK-finale
© Pro Shots
Argentinië
Argentinië
ns
3 - 3
Frankrijk
Frankrijk

Benzema moest kort voor de start van het WK geblesseerd afhaken, maar werd niet vervangen of weggestreept in de Franse selectie. Hij zou in theorie zondag dus kunnen meedoen tegen Argentinië: zeker nu Benzema weer fit is en de training heeft hervat bij Real Madrid. De winnaar van de Ballon d'Or als joker voor de WK-finale? Het was een mogelijkheid.

Vooral de buitenlandse pers was erg geïnteresseerd in hoe realistisch deze mogelijkheid was. Eerder deze week kreeg Deschamps al een vraag over de beschikbaarheid van Benzema; toen reageerde hij geïrriteerd. Ook tijdens het persmoment van zaterdag stoorde de bondscoach zich aan de vraag of Benzema in beeld was om een rol te spelen tijdens de WK-finale.

'Verspreid jij het woord onder de buitenlandse journalisten? Want als ik niet reageer, zeggen jullie weer dat ik boos ben, dus ik zal het wat verduidelijken', zei Deschamps. 'Er zijn een aantal spelers geblesseerd geraakt en Karim was er daar een van. Lucas Hernández was de laatste speler die wegviel en sindsdien heb ik 24 spelers om te managen. Deze vraag stellen is best ongemakkelijk voor de spelers waarmee we de finale hebben gehaald.'

Deschamps is dus duidelijk: Benzema zal zondag niet spelen. Of de spits wordt ingevlogen om de finale als toeschouwer te bekijken, weet de bondscoach niet. 'Ik ga niet over de uitnodigingen voor geblesseerde spelers of oud-internationals. Sommigen zullen er zijn, anderen niet. Ik weet het niet.'

Deschamps sprak tijdens zijn persconferentie ook over de griepgolf binnen de Franse selectie:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.