Núñez geeft signaal af aan Slot met hattrick tegen Mexico

Reacties

Darwin Núñez werd donderdagmorgen vroeg de grote man bij Uruguay. De spits van Liverpool was goed voor een hattrick bij de grote oefenzege op Mexico. En dat kwam hard aan in het Noord-Amerikaanse land.

Núñez geeft signaal af aan Slot met hattrick tegen Mexico
© Pro Shots
Mexico
Mexico
0 - 4
Uruguay
Uruguay

Bij de Mexicanen was er een basisplaats voor Edson Álvarez, terwijl Santiago Giménez pas vijf minuten voor tijd binnen de lijnen kwam. In de eerste helft ging het hard in Denver. Daar was wervelstorm Núñez grotendeels verantwoordelijk voor. Bij de rappe openingstreffer werd zijn inzet achter het standbeen langs in eerste instantie nog gekeerd door de doelman, maar in de rebound was het alsnog raak.

Nadat Facundo Pellistri met zijn eerste treffer voor de nationale ploeg de score had verdubbeld, sloeg Núñez net voor rust opnieuw toe. Hij gleed een voorzet van Maximiliano Araújo binnen. De spits herhaalde dat kunstje enkele minuten na rust, ditmaal op aangeven van Pellistri. Met zijn hattrick geeft Núñez alvast een duidelijk signaal af aan Arne Slot: hij wil volgend seizoen graag de eerste spits van Liverpool zijn.

In de Mexicaanse media kwam de oorwassing hard aan. 'Het is een absolute ramp', schreef Mediotiempo. 'Het Mexicaanse team is vernederd door Uruguay', voegde El Universal daaraan toe. La Jornada voorziet zelfs grote problemen voor de toekomst. 'Met deze prestatie legt Uruguay de zwakte van deze Mexicaanse voetbalgeneratie bloot.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.