Benzema geeft seizoen om snel te vergeten wat kleur

Reacties

Real Madrid heeft voor alweer de dertiende keer puntenverlies geleden in La Liga. Maandagavond ging het mis op bezoek bij Leganés. Het was Karim Benzema die erger voorkwam voor De Koninklijke.

Benzema geeft seizoen om snel te vergeten wat kleur
Leganés
Leganés
1 - 1
Real Madrid
Real Madrid

Vorig seizoen draaide Real Madrid ook al slecht in de Spaanse competitie, met zestienmaal puntenverlies als bewijs aan het einde van de streep. Toen kon de club uit de hoofdstad echter teren op de prestaties in de Champions League. Het elitetoernooi werd voor de derde keer op rij gewonnen, waardoor de slechte prestaties in La Liga naar de achtergrond werden gedrukt.

Dit seizoen werd Real Madrid al in de achtste finale van de Champions League uitgeschakeld door Ajax en daardoor blijft er onderaan de streep weinig over voor De Koninklijke. Het seizoen gaat als een nachtkaars uit, met dertien punten achterstand op koploper Barcelona.

Benzema zal een kleine glimlach toch niet kunnen onderdrukken. De Franse spits maakte kort na rust de 1-1 tegen Leganés, wat alweer zijn vierde doelpunt op rij was in La Liga. Leganés was via Jonathan Silva vlak voor rust op voorsprong gekomen. Benzema produceerde de laatste vijf goals van Real Madrid in de Spaanse competitie en in totaal staat hij op achttien goals in La Liga. Het is lang geleden dat de Fransman richting de twintig goals ging.

Het seizoen 2015/16 was qua competitiegoals zijn productiefste uit zijn loopbaan, toentertijd maakte hij 24 goals voor Real Madrid. De enige andere keer dat Benzema meer dan twintig competitiedoelpunten maakte in één seizoen was tussen 2011 en 2012. In het huidige seizoen heeft Benzema nog zes wedstrijden om meer doelpunten te maken.

Bekijk hier al onze video's
Meer Leganés
Meer over Leganés
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer K. Benzema
Meer over K. Benzema
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.