Benfica wil gelijk halen bij CAS in conflict met Ould-Chikh

Reacties

Benfica stapt naar het Internationaal Sporttribunaal (CAS) om zijn gelijk te halen in een conflict met Bilal Ould-Chikh. Volgens de FIFA stond de Portugese topclub niet in zijn recht toen het in maart vorig jaar besloot het contract van de voormalig speler van FC Twente te ontbinden.

Benfica wil gelijk halen bij CAS in conflict met Ould-Chikh

Benfica meldt op de clubwebsite zelf niet wat de exacte gevolgen zijn van de uitspraak die het woensdag van de wereldvoetbalbond ontving. De Portugese sportkrant A Bola stelt donderdag in een uitgebreid bericht echter dat Ould-Chikh nog recht heeft op 3,5 miljoen euro.

De Champions League-tegenstander van Ajax weigert dat bedrag vooralsnog te betalen. Volgens Benfica was er voldoende juridische grond om de arbeidsovereenkomst met Ould-Chikh te beëindigen, aangezien de inmiddels 21-jarige vleugelspeler zich diverse keren misdroeg.

Ould-Chikh tekende in 2015 vlak na zijn achttiende verjaardag een vijfjarig contract bij Benfica, maar kwam nooit tot een optreden in de hoofdmacht. Na zijn vertrek uit Portugal gaf FC Utrecht hem een kans, maar afgelopen zomer werd het contract van de voormalig jeugdinternational niet verlengd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.