Benfica-parel João Félix steelt de show met eerste hattrick

Reacties

Benfica heeft donderdagavond een grote stap gezet richting de halve finale van de Europa League. De negentienjarige João Félix drukte nadrukkelijk zijn stempel op het heenduel van de kwartfinale tegen Eintracht Frankfurt, dat mede dankzij de ingevallen Jonathan de Guzmán toch nog mag hopen. Valencia nam tegen Villarreal ook alvast een voorschot op een plek bij de laatste vier.

Benfica-parel João Félix steelt de show met eerste hattrick
Benfica
Benfica
4 - 2
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt

Het Frankfurt van De Guzmán en Jetro Willems schakelde in de vorige ronde knap Internazionale uit en maakt het gehele seizoen al indruk in Europees verband, waardoor het voor het sinds 1994/95 weer tot de laatste acht van een bekertoernooi reikte. Met de van Benfica gehuurde Luka Jovic had de ploeg van Adi Hütter ook een belangrijke troef in handen, maar het was het nieuwe supertalent van Benfica dat de ster van de avond werd.

Zo staat João Felix na pas 35 officiële duels voor de Portugese topclub namelijk al te boek. De nummer 10 beleefde begin dit jaar zijn definitieve doorbraak, is enkele maanden later al niet meer weg te denken uit de basisopstelling en staat op de lijstjes van alle grote Europese clubs. Met tien competitiegoals leverde hij in eigen land al een flinke bijdrage aan de titelrace met FC Porto, tegen Frankfurt kwamen daar ook zijn eerste treffers in Europa bij.

Frankfurt, waar Sébastien Haller ontbrak door een blessure, bood in eerste instantie goed tegenstand. Een rode kaart voor verdediger Evan N'Dicka, die aan de noodrem trok in het eigen strafschopgebied, maakte dat na twintig minuten een stuk moeilijker. João Felix benutte de penalty en Frankfurt moest in de achtervolging. Ook met tien man weerde het zich kranig. Jovic maakte vijf minuten voor rust zelfs gelijk tegen zijn eigenlijke werkgever.

Benfica had een pasklaar antwoord. João Félix schoot drie minuten later snoeihard raak van afstand. Nadat de 2-2 van Ante Rebic werd afgekeurd wegens buitenspel, liepen de Portugezen na rust uit naar 4-1. Verdediger Rúben Dias (21), ook al zo'n veelbelovende speler van Benfica, kopte raak nadat João Félix een corner had verlengd. In de vijftigste minuut completeerde het supertalent zijn eerste hattrick door Kevin Trapp door de benen te passeren.

De Guzmán
Voor Frankfurt was het daarna vooral zaak de schade te beperken in het laatste half uur en waar mogelijk nog een uitdoelpunt mee te pikken. Met De Guzmán als invaller binnen de lijnen lukte het zowaar om de marge te verkleinen naar twee goals. Gonçalo Paciência, afkomstig van FC Porto, kopte enkele minuten na zijn entree raak uit een corner van De Guzmán, waardoor er wellicht nog mogelijkheden zijn in de return van volgende week in Duitsland.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Villarreal
Villarreal
1 - 3
Valencia
Valencia

Valencia ligt na de eerste negentig minuten van het Spaanse onderonsje met Villarreal op koers om de halve finale te bereiken. De UEFA Cup-winnaar van 2004 sloeg in de absolute slotfase twee keer toe op bezoek bij de tegen degradatie strijdende streekgenoot. Het heenduel stevende af op een 1-1 gelijkspel, totdat Daniel Wass én Gonçalo Guedes in de negentigste en de 93ste minuut scoorden.

Lange tijd leek het erop dat alles nog volledig zou openliggen tijdens de return in Mestalla. Guedes opende na zes minuten ook al de score toen hij er als de kippen bij was na een gemiste penalty van Dani Parejo. Santi Cazorla was namens Villarreal wel scherp vanaf elf meter toen de bal in de 36ste minuut ook aan de andere kant op de stip ging. Los Che bezorgden zichzelf echter nog een prima uitgangspositie.

De winnaar van het tweeluik tussen Arsenal en Napoli speelt in de halve finale tegen Valencia of Villarreal. Chelsea of Slavia Praag treft de winnaar van de confrontatie tussen Benfica en Eintracht Frankfurt. Lees hieronder de andere verslagen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.