Bendtner verloor miljoenen met poker, de black-out van Stoch

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Bendtner verloor miljoenen met poker, de black-out van Stoch
© Pro Shots

'Ik heb in mijn leven heel veel poker gespeeld en ontzettend veel geld verloren. Het is moeilijk om precies te berekenen hoeveel, maar het ligt rond de zes miljoen pond.'
Nicklas Bendtner was in zijn tijd bij Arsenal zeker niet alleen maar bezig met voetbal. De Deen was dol op het kaartspel Texas Hold'em en dat heeft hem flink wat geld gekost. Toch vindt Bendtner niet dat hij een gokprobleem heeft: 'Ik heb het altijd wel onder controle gehad, maar ik speelde gewoon om ongelooflijke bedragen. Nu speel ik voor kleinere bedragen, gewoon omdat ik het spel leuk vind', aldus Bendtner tegen The Sun. Zes miljoen pond is omgerekend overigens zo'n 6,75 miljoen euro.

'Carlos Valderrama sprak mijn naam heel raar uit, ik begreep nog net dat het om mij ging. Toen ik opstond, zag ik door de zenuwen eigenlijk helemaal niets meer. Ik kreeg een soort black-out, het werd compleet zwart voor mijn ogen.'
• Voormalig FC Twente-aanvaller Miroslav Stoch won in 2012 als speler van Fenerbahçe de Puskás Award, de prijs voor het mooiste doelpunt van het jaar. De Slowaak kreeg er in eerste instantie niet veel van mee, maar werd gelukkig op tijd weer kalm. 'Nadat ik de prijs in ontvangst had genomen, ging ik terug richting mijn plek. Ik zat daar tussen Pep Guardiola en Vicente Del Bosque. Ze feliciteerden me en zeiden dat ze het een lekkere goal vonden', blikt Stoch terug bij VICE Sports. 'Na de show kwamen alle spelers achter de schermen nog samen. Daar ben ik op de foto gegaan met Lionel Messi, Andrés Iniesta en Xavi. Ik wilde ook nog graag op de foto met Cristiano Ronaldo, maar hij was nergens te bekennen. Messi won dat jaar de Gouden Bal, dus ik denk dat Ronaldo boos was vertrokken.'

• 'Als oudste betaald voetbalclub in Nederland kent Fortuna Sittard een rijke historie met daarin vele hoogte- en dieptepunten', zo schrijft Fortuna met gepaste trots op de officiële website. Sparta Rotterdam heeft er zo zijn bedenkingen bij.

Nani maakte in 2007 de overstap van Sporting Portugal naar Manchester United en werd daar vier keer kampioen van Engeland. Hij bouwde een goede band op met Sir Alex Ferguson, maar die relatie kwam moeizaam tot stand. 'In het begin was ik bang voor hem, bang om een fout te maken', blikt Nani terug in de UTD Podcast. 'Ik zag hem met andere spelers praten en wilde dat ook, maar wat moest ik zeggen? Ik wist het niet. Mijn Engels is nooit perfect geweest en zal dat ook nooit worden, maar op dat moment was het nog erger dan nu. Pas toen ik een manier vond om met hem te praten gaf hij me ook wat meer aandacht. Vanaf toen ben ik echt dingen gaan leren van Sir Alex.'

• Bij FC Seoul zal men voortaan twee keer nadenken voordat er nepsupporters op de tribune worden gezet. We zagen het al eens met foto's van fans op een kartonnen plaat, maar de Zuid-Koreanen maakten het wel heel bont. De club wordt ervan beschuldigd dat het sekspoppen op de tribune heeft gezet voor de wedstrijd tegen Gwangju FC van zondag. FC Seoul ontkent dat en noemt ze tegen de BBC 'premium mannequins', maar bevestigde wel dat ze zijn gekocht bij een producent van seksspeeltjes. Op sommige van de poppen stond zelfs reclame voor pornosites. Woordvoerder Lee Ji-Hoon van Seoul vond wel dat de poppen 'er erg menselijk uitzagen'.

© Pro Shots

• Het is vandaag 26 jaar geleden dat Dejan Savicevic namens AC Milan dit doelpunt maakte in de Champions League-finale tegen Barcelona.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Daarnaast is deze treffer uit 2013 van Franck Ribéry tegen Borussia Mönchengladbach jarig.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Er zijn op 18 mei ook weer flink wat (oud-)voetballers jarig, onder wie Eric Gerets (66), Georges Leekens (71), Clemens Zwijnenberg (50), Brad Friedel (49), Ricardo Carvalho (42), Mahamadou Diarra (39) en Ryan en Steven Sessegnon (20).

• Daarnaast is Robert Mühren 31 jaar geworden. De aanvaller van SC Cambuur kan terugkijken op een uitstekend seizoen met 26 goals, maar helaas voor hem had dat geen kampioenschap tot gevolg.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.