Bayern München mag zich minimaal een dag koploper van de Bundesliga noemen. Der Rekordmeister leek zaterdag een eenvoudige middag tegemoet te gaan bij Hertha BSC, maar moest uiteindelijk tot het gaatje gaan.

Hertha BSC
Hertha BSC
2 - 3
Bayern München

Bij Bayern ontbrak Matthijs de Ligt vanwege een blessure. Ryan Gravenberch moest opnieuw genoegen nemen met een reservebeurt, Noussair Mazraoui begon in de basis. Op aangeven van Sadio Mané zorgde Jamal Musiala binnen het kwartier voor een voorsprong van Bayern (0-1). Toen Eric Maxim Choupo-Moting in een tijdsbestek van twee minuten twee keer toesloeg, leek de wedstrijd al voor rust gespeeld (0-3).

Dat was buiten de veerkracht van Hertha gerekend. Via doelpunten Dodi Lukebakio en Davie Selke (benutte penalty) ging de thuisploeg met een heel ander gevoel rusten (2-3). Vlak na de pauze leek Bayern de marge weer op twee te brengen, maar de VAR zette een streep door een eigen doelpunt van Agustin Rogel. Ondanks het feit dat de voorsprong van Bayern niet meer in gevaar kwam, zijn er ook zorgen in Beieren (en Canada). Met nog vijftien dagen tot het WK viel Alphonso Davies uit met hamstringklachten.

Door de overwinning klimt Bayern op de ranglijst over koploper Union Berlin heen. De stadgenoot van Hertha komt zondag nog in actie. Om 15.30 uur gaat Union op bezoek bij Bayer Leverkusen.

Borussia Dortmund
3 - 0
VfL Bochum
VfL Bochum

Ook concurrent Borussia Dortmund deed uitstekende zaken. Door drie doelpunten in de eerste helft won BVB in eigen huis eenvoudig van het VfL Bochum van Thomas Letsch. Met een gemiddelde leeftijd van 31 jaar stuurde de voormalig trainer van Vitesse het oudste Bochum ooit het veld in. Aan de andere kant was het een talent van 17 jaar en 350 dagen oud dat geschiedenis schreef.

Yousouffa Moukoko nam de openingstreffer voor zijn rekening en kroonde zich zo tot de jongste speler ooit in de Bundesliga met tien doelpunten achter zijn naam. Giovanni Reyna verdubbelde de score vanaf de stip en was bij de 3-0 van Moukoko de aangever. Daar bleef het bij voor Dortmund, dat drie punten minder verzamelde dan Bayern en eentje minder dan Union. De hoofdstedelingen kunnen zondag weer voorbij steken.

FC Augsburg
FC Augsburg
1 - 2
Eintracht Frankfurt

Jeffrey Gouweleeuw is er met FC Augsburg niet in geslaagd om Eintracht Frankfurt punten af te snoepen. De thuisclub beleefde een vliegende start, want Mergim Berisha opende binnen een minuut de score. Sebastian Rode zorgde binnen het kwartier voor de gelijkmaker en Ansgar Knauff bepaalde na iets meer dan een uur de eindstand op 1-2.

FSV Mainz 05
0 - 3
VfL Wolfsburg

VfL Wolfsburg kende een probleemloze middag in Mainz. Met Micky van de Ven in het hart van de verdediging hoefden Die Wölfe geen doelpunten toe te staan in de MEWA Arena. Via Patrick Wimmer, Maximilian Arnold en Ridle Baku scoorden de bezoekers zelf drie keer (0-3). Dat betekent dat Wolfsburg Mainz tot op een puntje nadert en weer naar boven kan kijken.

1899 Hoffenheim
1 - 3
RB Leipzig
RB Leipzig

Aan de hand van Christopher Nkunku heeft RB Leipzig een uitzege geboekt op 1899 Hoffenheim (1-3). De Frans international nam twee van de drie doelpunten van de bezoekers voor zijn rekening. De andere Leipzig-treffer kwam op naam van Dani Olmo. Georginio Rutter zorgde op aangeven van oud-PSV'er Angeliño voor het doelpunt van de thuisploeg.