Moukoko (17) schiet Bundesliga-record aan diggelen

Youssoufa Moukoko heeft zaterdag een Bundesliga-record op zijn naam gebracht. De zeventienjarige aanvaller van Borussia Dortmund is de jongste speler in de geschiedenis van de Duitse competitie met minimaal tien doelpunten achter zijn naam.

Borussia Dortmund
3 - 0
VfL Bochum
VfL Bochum

Moukoko begon net als onder anderen Donyell Malen in de basis bij Dortmund. Het toptalent betaalde het vertrouwen van trainer Edin Terzic terug door binnen tien minuten de score te openen. Een kiezelhard schot verdween via de onderkant van de lat in het doel. Keeper Manuel Riemann maakte geen schijn van kans op de inzet van Moukoko (1-0).

De goal van de jonge Kameroener, nog altijd maar zeventien jaar oud, was alweer zijn tiende in de Bundesliga. Nooit lukte het een speler om op jongere leeftijd de dubbele cijfers te halen in de Bundesliga. Moukoko deed er in blessuretijd nog een schepje bovenop door zijn elfde doelpunten te laten noteren. Omdat ook Giovanni Reyna tussendoor scoorde, leidde Dortmund halverwege met 3-0 tegen de ploeg van Thomas Letsch. Dat was meteen de eindstand.

Het is overigens nog maar de vraag of Moukoko ook volgend seizoen in het geel-zwart te zien is. Ondanks verwoede pogingen van Dortmund heeft de aanvaller nog altijd geen handtekening gezet onder een nieuw contract. Zijn huidige verbintenis loopt komende zomer af.