Belgische coach moet Schalke 04 uit het slop trekken

Reacties

Schalke 04 is in de zoektocht naar een nieuwe coach uitgekomen bij Karel Geraerts. De Belg moet de nummer zestien van de 2. Bundesliga uit het slop trekken.

Belgische coach moet Schalke 04 uit het slop trekken
© Pro Shots

Geraerts maakte vorig jaar furore met succesploeg Union Saint-Gilloise. De coach behaalde de kwartfinale van de Europa League en greep op de slotdag van de Jupiler League naast de landstitel. Deze zomer geraakten Geraerts en Union het niet eens over een verbeterd contract, waarna de 41-jarige oud-voetballer van onder meer Standard Luik en Club Brugge zonder club kwam te zitten.

Op de persconferentie geeft de Belgische trainer aan dat hij een coach is die verzorgd, opbouwend voetbal wil spelen en dat hij de 'winnersmentaliteit' bij Schalke wil terugbrengen. 'Pas dan kun je omhoog kijken op de ranglijst. Welke eindnotering er dan aan vastzit, durf ik nu nog niet te voorspellen. We gaan het stap voor stap doen en het verleden het verleden laten.'

De Belg heeft in Gelsenkirchen een contract getekend tot en met de zomer van 2025. Bij Schalke volgt Geraerts Thomas Reis op, die eind september werd ontslagen vanwege tegenvallende resultaten. Afgelopen weekend verloor Schalke thuis van Hertha BSC. In de Veltins-Arena werd het 1-2.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Schalke 04
Meer over Schalke 04
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.