Belgische bondscoach van Gambia spreekt van 'angstige' ervaring in Marokko

Reacties

Tom Saintfiet, de Belgische bondscoach van Gambia, is momenteel in Marokko, dat vrijdag getroffen werd door een zeer zware aardbeving. Saintfiet is ongedeerd, maar spreekt wel uit dat er angstige momenten waren.

Belgische bondscoach van Gambia spreekt van 'angstige' ervaring in Marokko
© Pro Shots

'Eerst hoorde ik een hoop kabaal, ik dacht dat er iemand op m'n deur klopte. Een paar seconden later dacht ik dat er een vliegtuig het hotel was ingevlogen, omdat we dicht bij de luchthaven zitten. Weer twee tellen verder wist ik dat het een aardbeving was. Ze zeggen dat het maar dertig seconden duurde, maar het leek echt eindeloos. Het was heel eng', vertelde Saintfiet aan de BBC.

'De muren stonden echt te schudden, er vielen dingen van het plafond af, van de muren. Ik heb nog nooit een gebouw zo zien bewegen. Toen het klaar was, heb ik het op een lopen gezet en heb ik gekeken of mijn spelers en staf ook hun kamers hadden verlaten. We zijn het hotel uitgerend en hebben in de open lucht geslapen met de andere gasten, want we mochten niet terug naar onze kamers', vervolgt de Belg.

'Het was echt angstig. We hoorden de hele nacht ambulances, we bleven het nieuws checken. Het is voor ons een vreselijke ervaring, maar bovenal voor alle slachtoffers die om het leven zijn gekomen en voor de mensen in Marokko', eindigde Saintfiet. Hij is met Gambia in Marokko voor een wedstrijd tegen Congo, die daar wordt afgewerkt omdat de stadions in Gambia niet aan de eisen voldoen.

Of de wedstrijd in het kader van de kwalificatie voor de Africa Cup, die voor zondag op de agenda staat, doorgang vindt, is nog niet duidelijk. Zaterdag kwam wel al naar buiten dat de interland van Marokko logischerwijs is afgelast.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.