Belgische bondsbaas: 'Echte evaluatie met Martínez komt er niet'

Reacties

Peter Bossaert heeft als algemeen directeur van de Belgische voetbalbond zijn vertrouwen uitgesproken in bondscoach Roberto Martínez. De Spanjaard hoeft zeker niet te vrezen voor zijn baan na de teleurstellende uitschakeling van de Rode Duivels in de kwartfinale van het EK.

Belgische bondsbaas: 'Echte evaluatie met Martínez komt er niet'
© Pro Shots

Voor België ging het vrijdagavond in München tegen Italië mis. Door de 2-1 nederlaag verspeelde de gouden generatie van de Belgen een van de laatste kansen om de grote kwaliteiten in de selectie te verzilveren. In hoeverre is Martínez daar als bondscoach verantwoordelijk voor? Voorafgaand en tijdens het toernooi werd al duidelijk dat de 47-jarige Spanjaard veel krediet heeft in België en dat is niet veranderd volgens Bossaert.

Vanuit de Belgische voetbalbond is zondag tegenover Sporza voor het eerst gereageerd na de uitschakeling. Bossaert maakt in een interview duidelijk dat er geen sprake is van paniek rond de nationale ploeg: 'Morgen beginnen we al de voorbereiding voor de wedstrijden in september en oktober. Roberto Martínez is daar bij. Er volgt geen officieel communicatiemoment meer, maar er is geen enkele reden om de staf te wijzigen.' Martínez zelf wilde kort na de wedstrijd niets zeggen over zijn toekomst.

De bestuurder vertelt dat hij ook niet de indruk heeft dat Martínez zelf zal opstappen en hij rekent af met de geruchten over een vertrek van de bondscoach. Bossaert: 'Ik weet waar de stemmingmakerij vandaan komt, maar er is momenteel geen enkel probleem met Martínez. Een echte evaluatie zal er niet komen, want zoals in elk goed functionerend bedrijf heerst er bij de voetbalbond een cultuur van permanente evaluatie.'

Lees in onderstaand PRO-stuk hoe de invloed van Martínez in de Belgische voetbalwereld in de laatste jaren flink groter is geworden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.