Belgen in spanning: Martínez geeft update over De Bruyne en Hazard

Reacties

De race tegen de klok van Eden Hazard en Kevin De Bruyne is in volle gang. De Belgische bondscoach Roberto Martínez hoopt de twee sterren vrijdagavond te kunnen inzetten in de kwartfinale van het EK tegen Italië.

Belgen in spanning: Martínez geeft update over De Bruyne en Hazard
© Pro Shots
België
België
1 - 2
Italië
Italië

Voor zowel Hazard als De Bruyne ging het zondag mis in de achtste finale tegen Portugal. België won dan wel met 1-0 van de Portugezen, maar verloor ook twee van de drie sterspelers. De Bruyne verliet het veld vroeg in de tweede helft met een enkelblessure en Hazard kreeg in de slotfase last van zijn hamstring. Laatstgenoemde lijkt er het ergst aan toe.

Martínez stond donderdagavond voor het laatst in aanloop naar de confrontatie met de Italianen de pers te woord en gaf aan dat het nog spannend is of de twee inzetbaar zijn in München. 'Zoals jullie weten hebben ze vanochtend niet getraind, maar de laatste 24 uur zijn positief geweest voor hun herstel. Het is een race tegen de klok', zei de Spanjaard tegen de Belgische pers.

De bondscoach maakte duidelijk nog geen beslissing te hebben genomen over De Bruyne en Hazard. 'We vechten tegen de tijd en we nemen de beslissing pas op het laatste moment. We kunnen die beslissing nog niet nemen', aldus Martínez, die wel iets positiever is over het herstel van De Bruyne dan over dat van Hazard. 'Het zal kort dag zijn voor Eden om klaar te raken. Het gevoel bij Kevin is goed, maar we zullen zien hoe het is met zijn balgevoel. Het zal moeilijk zijn om ze volledig fit te krijgen.'

Spelletje
Is het niet gewoon zand in de ogen van de Italianen strooien wat Martínez doet? De bondscoach van de Belgen ontkent dat, er is volgens hem echt nog volop twijfel in het Belgische kamp over het meespelen van de twee.

De Italiaanse bondscoach Roberto Mancini blikte donderdagavond ook al vooruit op de clash in de kwartfinale. Lees hieronder wat de keuzeheer zei over het duel met de Rode Duivels.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.