Zorgen bij België: De Bruyne valt geblesseerd uit

Het EK halen was een race tegen de klok voor Kevin De Bruyne, maar na zijn rentree in het elftal van België is het weer misgegaan voor de smaakmaker. De Bruyne viel met een enkelblessure uit tegen Portugal.

België
België
1 - 0
Portugal
Portugal

De creatieveling van Manchester City werd vlak voor het einde van de eerste helft geraakt op zijn enkel door João Palhinha. De Bruyne verscheen aan de aftrap van de tweede helft, maar moest na enkele minuten de strijd al staken. Dries Mertens kwam voor de spelbepaler in het veld.

De Bruyne raakte vlak voor de start van het EK geblesseerd in de Champions League-finale, hij brak zijn neus en oogkas in een duel met Antonio Rüdiger. Op dit EK blonk De Bruyne weer als vanouds uit, in het VI-spelersklassement stond hij bovenaan na de groepsfase.

Op het moment van de wissel stond België op een 1-0 voorsprong tegen Portugal. Thorgan Hazard scoorde op mooie wijze vlak voor rust. Als België doorgaat moet het dus mogelijk zonder De Bruyne verder, in de kwartfinale zou dan Italië wachten.