Belenenses wil duel met Benfica overspelen: 'Schandvlek uitwissen'

Reacties

Belenenses heeft bij de Portugese competitieleiding het verzoek neergelegd om het veelbesproken duel met Benfica in zijn geheel over te laten spelen.

Belenenses wil duel met Benfica overspelen: 'Schandvlek uitwissen'
© Pro Shots
Belenenses
Belenenses
0 - 7
Benfica
Benfica

Als gevolg van een COVID-19-uitbraak kon Belenenses afgelopen zaterdag op bijna twintig spelers geen beroep doen, waardoor de ploeg met negen man moest beginnen aan het treffen met de topclub. Nadat drie spelers uitvielen met een blessure, werd het duel vlak na rust gestaakt bij een 0-7 voorsprong voor Benfica.

'Hopelijk wordt het duel overgespeeld. Het is de enige manier om deze schandvlek uit te wissen. Verder moeten we ervoor zorgen dat zoiets niet opnieuw kan gebeuren', vertelt voorzitter Rui Pedro Soares van Belenenses aan ESPN.

Op maandag maakte Maria da Graça Gregório de Freitas, de directeur-generaal Gezondheid van Portugal, bekend dat liefst dertien spelers en stafleden van Belenenses zijn besmet met de Omicron-variant. Een van de spelers keerde onlangs terug uit Zuid-Afrika, waar de mutatie (formeel B.1.1.529 geheten) onlangs werd ontdekt.

Belenenses is trouwens geïrriteerd door enkele uitlatingen van medewerkers van de competitie-organisatie die suggereerden dat zowel Benfica als Belenenses niet inging op de mogelijkheid om de wedstrijd uit te stellen.

'Een leugen', beweert Soares. 'We bereiden juridische stappen voor. Het ligt niet in onze macht om een duel uit te laten stellen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Belenenses
Meer over Belenenses
Meer Benfica
Meer over Benfica
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.