Een opstelling met negen spelers: hoe het zo ver kon komen
PRO

De wedstrijd tussen Belenenses en Benfica van zaterdagavond is niet alleen in Portugal, maar in de hele voetbalwereld het gesprek van de dag. Door coronaperikelen kon Belenenses maar negen spelers opstellen, waarvan er drie tijdens het duel uitvielen. Bij 0-7 werd de wedstrijd gestaakt. Hoe heeft het zo ver kunnen komen?

Belenenses
Belenenses
0 - 7
Benfica
Benfica

Mensen die het Portugese voetbal niet op de voet volgen, zullen zaterdag de wenkbrauwen hebben gefronst bij het zien van de opstelling van Belenenses. Normaal gesproken is die niet zo interessant voor de gemiddelde voetbalvolger uit Nederland, maar nu komt het ook in ons land voorbij. De reden: er staan maar negen spelers op. Reservedoelman João Monteiro staat uit nood in de verdediging. Wat volgt is een bizarre wedstrijd waarin Belenenses 45 minuten lang als kanonnenvoer dient voor Benfica, dat geen genade kent en in de eerste helft zeven keer scoort. De wedstrijd duurt daarna niet lang meer. In de rust blijven twee spelers van Belenenses achter in de kleedkamer. Als direct na rust Monteiro geblesseerd uitvalt - of doet alsof hij iets mankeert - komt de wedstrijd ten einde doordat de thuisploeg maar zes spelers over heeft.