Onderzoek gestart naar bizar duel Benfica: werd er terecht gespeeld?

De organisatie achter de Portugese competitie is een disciplinair onderzoek gestart naar de gebeurtenissen rond het duel tussen Belenenses en Benfica. De wedstrijd werd zaterdagavond als gevolg van coronaperikelen bij een 0-7 stand gestaakt.

Belenenses
Belenenses
0 - 7
Benfica
Benfica

Belenenses begon de wedstrijd vanwege liefst zeventien coronabesmettingen bij de club met slechts negen spelers, waaronder twee keepers. Na rust keerden bij een 0-7 stand slechts zeven spelers van de thuisploeg terug op het veld. Toen een van hen bij de start van de tweede helft al niet verder kon, werd het duel gestaakt. Volgens de reglementen moet een team namelijk met minstens zeven spelers spelen.

Het is nu de vraag of de reglementen wel juist zijn nageleefd in de aanloop naar de wedstrijd. Belenenses zegt tijdig de situatie te hebben uitgelegd aan officials van de Portugese competitie. Een verzoek om de wedstrijd uit te stellen zou zijn afgewezen. Die versie van het verhaal wordt bevestigd door Benfica, maar de competitie-organisator spreekt de beweringen van de Belenenses-leiding tegen.

Bestuurders van de Liga Portugal gaan maandag vergaderen over hoe het reglement is nageleefd bij de wedstrijd die wereldnieuws werd. In het onderzoek worden de beslissingen die gemaakt zijn door officials getoetst. De Portugese spelersvakbond drong zaterdagavond al aan op zo'n onderzoek. Er werd gesteld dat gezond verstand boven alles hoort te gaan. Er had volgens de vakbond in deze omstandigheden nooit gespeeld mogen worden.