Corona slaat zwaar toe: Benfica-tegenstander stelt negen spelers op

Reacties

Belenenses zou de wedstrijd tegen Benfica zaterdag sowieso al niet ingaan als favoriet, maar zal hopen dat er geen nederlaag met dubbele cijfers wordt geleden. Belenenses start het duel namelijk met negen spelers, onder wie twee doelmannen.

Corona slaat zwaar toe: Benfica-tegenstander stelt negen spelers op
© Pro Shots
Belenenses
Belenenses
0 - 7
Benfica
Benfica

De selectie van Belenenses is flink uitgedund door het coronavirus. Dertien spelers hebben positief getest en door een schorsing kan ook verdediger Thibang Phete niet in actie komen. Daardoor kan trainer Filipe Cândido, die zelf overigens ook positief is getest, beschikken over slechts negen spelers. Reservedoelman Álvaro Ramalho staat als veldspeler opgesteld.

Coach Cândido zei eerder in de Portugese pers strijdbaar te blijven: 'We gaan met de beschikbare spelers de beste oplossing zoeken. De spirit in het team is belangrijker dan een enkele wedstrijd die ze moeten spelen. De energie moet altijd intrinsiek aanwezig zijn, evenals het gevoel van verbondenheid en trots om deze club te mogen vertegenwoordigen. We gaan proberen goed te antwoorden.'

Voor Belenenses was het geen optie om de wedstrijd te verplaatsen, aldus voorzitter Rui Pedro Soares: 'Dat zal niet gebeuren. Wij hebben een dergelijk verzoek nooit ingediend, dus daarover is nooit een akkoord of een weigering geweest.' Belenenses en Benfica trapten om 21.30 uur af en het ging al vrij snel mis voor de thuisploeg, want na 25 seconden kwamen de gasten door een eigen doelpunt van verdediger Eduardo Kau op voorsprong.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.