Beleggers verzoeken Ajax meer informatie over Sosa-deal te geven

Reacties

Volgens de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) zit er niet alleen een luchtje aan de Ajax-transfer van Borna Sosa. De inmiddels vertrokken Sven Mislintat zou ook de meeste van de andere nieuwelingen bij de Amsterdammers hebben verzocht om naar zaakwaarnemer Arthur Beck over te stappen.

Beleggers verzoeken Ajax meer informatie over Sosa-deal te geven
© Pro Shots

'De transfer van Sosa lijkt het topje van de ijsberg', aldus Gerben Everts, directeur van de VEB, tegen de NOS. 'Er zijn aanwijzingen dat er meer aan de hand is. Er schijnen appjes te zijn aan spelers die vlak voor de transfer te horen kregen dat ze hun droomtransfer niet kunnen maken als ze niet overstappen naar Beck. Dat is in de voetballerij misschien gebruikelijk, maar dat kan niet bij een beursgenoteerd bedrijf.'

De VEB heeft inmiddels namens beleggers Ajax om meer informatie gevraagd over de gang van zaken rond het lopende onderzoek naar mogelijke belangenverstrengeling van Mislintat bij de deal met Sosa. 'Het lijkt erop dat Mislintat heel grote vrijheid kreeg. Spelers van een bedenkelijk allooi, voor hoofdprijzen. Wat is hier fout gegaan?', zei Everts.

Ajax besloot twee dagen geleden om per direct afscheid te nemen van Mislintat. Dat gebeurde na de gestaakte Klassieker tegen Feyenoord, waarvan vanmiddag het restant wordt uitgespeeld. Ajax liet in een eerder stadium weten een extern onderzoek te laten verrichten naar de rol van Mislintat bij de transfer van Sosa, wiens zaakwaarnemer Beck aandelen heeft in Matchmetrics GmbH, een databedrijf waarvan Mislintat grootaandeelhouder is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.