Ajax bevestigt onderzoek naar Mislintat naar aanleiding van transfer Sosa

Reacties

Ajax heeft woensdagochtend met een officieel statement gereageerd op het interne onderzoek dat loopt naar de aandelen van directeur voetbalzaken Sven Mislintat in het bedrijf Matchmetrics GmbH, waarover de NOS dinsdag berichtte.

Ajax bevestigt onderzoek naar Mislintat naar aanleiding van transfer Sosa
© Pro Shots

'AFC Ajax NV was voor de aanstelling van directeur voetbalzaken Sven Mislintat door hem geïnformeerd over zijn aandeelhouderschap in Matchmetrics GmbH. Hierover zijn destijds contractuele afspraken gemaakt tussen de club en Mislintat', schrijft Ajax in een persbericht, zonder daarbij te reppen over eventuele maatregelen tegen Mislintat, wiens positie ter discussie is komen te staan door de kwestie.

'De clubleiding kreeg vragen over een aandeelhouderschap dat AKA Global GmbH, een adviesbureau voor professionele sporters, in Matchmetrics zou hebben verkregen. Ajax was hiervan niet op de hoogte', vervolgen de Amsterdammers, die bevestigen dat externa adviseurs zijn ingeschakeld om de zaak te onderzoeken nu de club op de slotdag met Borna Sosa een speler aantrok die is gelieerd aan AKA Global.

Aan De Telegraaf en NRC is bevestigd dat Sosa vlak voor zijn overstap naar Ajax van zaakwaarnemer wisselde, die tegelijkertijd een zakenrelatie is van Mislintat. Dat de directeur voetbalzaken vervolgens zaken deed met de aan AKA Global gelieerde spelersagent Alexander Beck, is mogelijk in strijd met de corporate governance verklaring van het beursgenoteerde Ajax vanwege mogelijke belangenverstrengeling.

'Aangezien deze zomer een door Ajax aangetrokken speler is bijgestaan door AKA Global, is de club dit nader aan het bekijken en wordt daarbij geassisteerd door externe adviseurs', meldt Ajax. 'Ook zal een onafhankelijk extern onderzoek worden uitgevoerd door een forensische accountant. Sven Mislintat heeft verklaard volledige medewerking te verlenen, waaronder het delen van alle relevante documentatie.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.