Belangen groot bij strijd tussen PEC Zwolle en Heerenveen

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. PEC Zwolle kan zich zondagmiddag tegen SC Heerenveen verzekeren van handhaving.

Belangen groot bij strijd tussen PEC Zwolle en Heerenveen

Speelronde: 33
Aftrap: zondag 7 mei, 14.30 uur
Scheidsrechter: Bas Nijhuis

• Zowel SC Heerenveen als PEC Zwolle heeft nog iets om voor te spelen. De Friezen zijn nog altijd niet helemaal zeker van een optreden in de play-offs om een Europees ticket, terwijl PEC Zwolle een zege nodig heeft om zich op eigen kracht te verzekeren van lijfsbehoud.

• SC Heerenveen gaat in Eredivisie-verband pas voor de zevende keer op bezoek bij PEC Zwolle. De balans is tot nu toe precies in evenwicht met twee zeges voor PEC, twee remises en twee overwinningen voor SC Heerenveen.

• Sinds PEC Zwolle in 2012 promoveerde naar de Eredivisie zette de ploeg slechts één van de negen duels met SC Heerenveen in winst om. Alleen tegen Ajax (nul zeges) deed de formatie uit Overijssel het slechter.

• PEC Zwolle veroverde dit seizoen slechts zeventien punten in zestien thuiswedstrijden. Het negatieve clubrecord wat betreft 'thuispunten' in een hele jaargang is achttien en dateert uit 1982/83.

• PEC Zwolle-oefenmeester Ron Jans verloor als trainer in de Eredivisie liefst veertien van de 23 confrontaties tegen SC Heerenveen, de club die hij tussen 2010 en 2012 diende.

• SC Heerenveen verloor zijn laatste acht uitwedstrijden in de Eredivisie, hetgeen een negatief clubrecord betekent.

• Opvallend is dat de formatie van trainer Jurgen Streppel al twintig goals om de oren kreeg na een standaardsituatie, het hoogste aantal van alle Eredivisie-clubs.

• Sam Larsson verzorgde dit seizoen al elf assists. Alleen Hakim Ziyech gaf meer beslissende passes: twaalf.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.