Bekritiseerde Valverde trekt rookgordijn op na slachtofferen Rakitic

Reacties

Barcelona moet dinsdag een kleine crisis zien te bezweren, wanneer het Villarreal ontvangt in Camp Nou. Wie daar niet bij is, is middenvelder Ivan Rakitic. De Kroaat was afgelopen weekend nog basisspeler bij de Catalaanse grootmacht, maar is nu niet eens in de wedstrijdselectie opgenomen door Ernesto Valverde.

Bekritiseerde Valverde trekt rookgordijn op na slachtofferen Rakitic

In het duel met Granada vormde Rakitic samen met Oranje-international Frenkie de Jong en Sergi Roberto het middenveld van Barcelona. Echt goed ging dat niet. Barça ging pijnlijk met 2-0 onderuit, Rakitic moest na een uur het veld ruimen en werd vervangen door Arturo Vidal. Na de nederlaag is er al vroeg in het seizoen sprake van grote zorgen bij Barcelona. De landskampioen staat al vijf punten achter op koploper Athletic de Bilbao en Real Madrid, maar bovenal doet het spel van de ploeg van Valverde pijn aan de ogen.

Valverde zelf blijft kalm onder alle kritiek. 'In de voetballerij kan het binnen drie dagen ineens crisis zijn, maar gelukkig kan het ook zo snel weer bezworen zijn', aldus Valverde tegen Sport. Hij stelt bovendien dat overwinningen tegen Villarreal (dinsdag) en Getafe (zaterdag) als pleister op de wond zullen werken voor zijn ploeg.

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
5
Villarreal
38
18
6
14
63-49
+14
60
6
Real Sociedad
38
16
8
14
56-48
+8
56
7
Granada
38
16
8
14
52-45
+7
56
8
Getafe
38
14
12
12
43-37
+6
54
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Transfersoap
Rakitic was afgelopen zomer onderdeel van de transfersoap rond de beoogde terugkeer van Neymar. De Kroaat, al jaren een gewaardeerde kracht op het middenveld van Barcelona, zou betrokken worden als ruilwaar in een deal met Paris Saint-Germain. Tot een transfer kwam het om diverse redenen echter niet en dus bleef Rakitic 'gewoon' nog voor tenminste een half seizoen speler van Barcelona.

Tijdens de transfersaga rond Neymar bleef Rakitic steevast op de bank zitten, waarschijnlijk omdat een blessure roet in het eten zou kunnen gooien. Na het verstrijken van de transferdeadline leek het perspectief van de 104-voudig Kroatisch international enigszins verbeterd en maakte hij als invaller speelminuten in de duels met Valencia en Borussia Dortmund.

Speelminuten Barcelona-middenvelders in dit seizoen

Naam Aantal
Frenkie de Jong 512
Sergio Busquets 314
Arthur 200
Ivan Rakitic 156
Arturo Vidal 69

Sergi Roberto is niet meegenomen in deze tabel omdat hij op verschillende posities speelt.

Buiten de wedstrijdselectie 
Tegen Granada begon Rakitic in de basis, maar na het echec is de Kroaat – die geen hinder ondervindt van een blessure – zelfs niet meer nodig  op de bank. Het tekent de keuzemogelijkheden op het middenveld, de veranderde status van Rakitic, maar mogelijk toch ook de vertroebelde relatie met Valverde. Zelf wil de hoofdtrainer van Barcelona daar niets van weten. 'Ik krijg iedere keer dit soort vragen. Het heeft te maken met de opties die we hebben op het middenveld. Voor deze wedstrijd heb ik hem gewoon niet nodig', aldus Valverde, die niet uitsluit dat Rakitic zaterdag tegen Getafe gewoon weer deel uitmaakt van de ploeg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer I. Rakitić
Meer over I. Rakitić
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.